Deutsche Bank: Νέα "βουτιά της μετοχής, νέοι "πονοκέφαλοι"...

Deutsche Bank: Νέα "βουτιά της μετοχής, νέοι "πονοκέφαλοι"...
Οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν απότομα στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης, έπειτα από δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο κάποια hedge funds που εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της τράπεζας έχουν μειώσει την έκθεσή τους σε αυτή. Αυτή τη στιγμή η μετοχή σημειώνει απώλειες της τάξης του 7% στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης.

Το Bloomberg,που επικαλείται μία πηγή αλλά και ένα εσωτερικό έγγραφο της τράπεζας επισημαίνει ότι τα hedge funds αποσύρουν ρευστά διαθέσιμα που κρατούν στην τράπεζα.

"Οι πελάτες μας είναι από τους πιο ενημερωμένους επενδυτές στον κόσμο," είπε η Deutsche Bank στο CNBC. "Είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών γνωρίζουν καλά για τη σταθερή οικονομική μας θέση, το τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον, την άσκηση προσφυγής για την απόφαση των ΗΠΑ και την πρόοδο που σημειώνουμε στην εφαρμογή της στρατηγικής μας", επεσήμανε η τράπεζα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg κάποια funds που εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της Deutsche Bank έχουν αποσύρει μερικά πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα και θέσεις στην τράπεζα. Βέβαια, τα περισσότερα από τα 200 funds που συναλλάσσονται με την τράπεζα δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις.

https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/ilapigAdX6RQ/v2/628x-1.png 628w, https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/ilapigAdX6RQ/v2/750x-1.png 750w, https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/ilapigAdX6RQ/v2/-1x-1.png 1200w" width="741" height="417" data-mce-src="https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/ilapigAdX6RQ/v2/488x-1.png?watermark=magnify">

Υπενθυμίζεται ότι η Deutsche Bank βρίσκεται υπό σοβαρές πιέσεις τις τελευταίες μέρες, εν μέσω ανησυχιών για την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας λόγω της αύξησης του νομικού κόστους μετά και το πρόσφατο πρόστιμο που πρότειναν οι αμερικανικές αρχές, ύψους 14 δισ. ευρώ. Η κατάσταση των γερμανικών τραπεζών αλλά και η τραπεζική κρίση στην Ιταλία έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί διαμάχες στην ευρωζώνη.

Το πρόστιμο ύψους 14 δισ. δολ. που θα πρέπει να πληρώσει η DB έτσι ώστε να έλθει σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές, είναι υπερδιπλάσιο του ποσού που η τράπεζα έχει βάλει στην άκρη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ισολογισμού της, για την κάλυψη του νομικού κόστους. Εκτός από αυτό, η τράπεζα είναι αντιμέτωπη με έρευνες σε νομικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης των αγορών νομισμάτων και πολύτιμων μετάλλων καθώς και τις μεταβιβάσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία, περιπλέκοντας έτσι τις προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου John Cryan να ενισχύσει την κερδοφορία και τα κεφάλαια της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ