Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η εξαγορά κόκκινων δανείων

Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η εξαγορά κόκκινων δανείων
Μόνο οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράσουν τα δάνειά τους πριν αυτά μεταβιβαστούν στα funds.

Αυτό τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, κάνοντας επίσης γνωστό ότι οι θεσμοί απέρριψαν σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που ήθελε να υποχρεώσει τα πιστωτικά ιδρύματα να κάνουν κατά προτεραιότητα τέτοια πρόταση στους οφειλέτες. Μάλιστα πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη θέσπιση της απελευθέρωσης της πώλησης δανείων σε funds, το ΔΝΤ ήταν εκείνο που δεν ήθελε τη θέσπιση της σχετικής υποχρέωσης.

Ο κ. Σταθάκης παρενέβη στο θέμα ύστερα από δημοσιεύματα που έγιναν στην εφημερίδα «Αγορά» και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και σύμφωνα με αυτά το γραφείο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε επιστολή δικηγόρου, τονίζει: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν έχουν επιβάλει στις ελληνικές Αρχές ως προαπαιτούμενο τη μη νομοθέτηση του δικαιώματος του οφειλέτη και του εγγυητή να συμμετάσχουν στη διαδικασία που συνδέεται με την αγορά και την πώληση του δανείου τους και του δικαιώματος να παρουσιάσουν προσφορά και από μέρους των ίδιων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ