Τώρα και... bank TV: η εκπομπή που θα παρουσιάζουν τραπεζίτες

Τώρα και... bank TV: η εκπομπή που θα παρουσιάζουν τραπεζίτες
Παγώνουν, προς το παρόν, αλλά δεν αναβάλλονται, τα σχέδια των τραπεζιτών για την παραγωγή και παρουσίαση τηλεοπτικής εκπομπής, καθώς μετά την αρχική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των μελών της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών η οποία συνεδρίασε υπό τη Λούκα Κατσέλη, υπήρξαν διαφωνίες τόσο για την επιλογή του καναλιού, όσο και για το κόστος παραγωγής.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, οι τραπεζίτες, διακρίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, κυρίως στο σκέλος της εξυπηρέτησης των δανείων, αποφάσισαν να προβάλουν δημόσια τις λύσεις που έχουν σχεδιάσει και προτείνουν στους πελάτες τους για την διευθέτηση των υποχρεώσεων τους.

Ο στόχος προφανής. Να εξασφαλίσουν ρευστότητα και παράλληλα να προστατέψουν, όσο αυτό είναι εφικτό, τους πελάτες τους από τους πλειστηριασμούς κατοικιών που απελευθερώθηκαν με τον πρόσφατο νόμο. Μάλιστα όπως μας μετέφεραν τραπεζικές πηγές, η απελευθέρωση της αγοράς των κόκκινων δανείων και η πώληση των προβληματικών τους χαρτοφυλακίων σε funds, αν και επιβεβλημένη, δεν θεωρείται και η πλέον ενδεδειγμένη από πλευράς ανάκτησης «χαμένων» εσόδων, αφού στην περίπτωση του διακανονισμού με τον πελάτη το κέρδος είναι πολλαπλάσιο.

Ετσι έγιναν κάποιες συζητήσεις με την ΕΡΤ και φάνηκε αρχικά να συμφωνούν. Θεωρούσαν ωστόσο, ότι η παραγωγή και προβολή της εκπομπής θα είναι δωρεάν, λόγω του κοινωνικού της χαρακτήρα. Όμως η διοίκηση της ΕΡΤ ξεκαθάρισε στην Ενωση ότι θα πρέπει να αναλάβει το κόστος της παραγωγής. Και εδώ άρχισαν οι δεύτερες σκέψεις, καθώς κάποια μέλη της υποστήριξαν ότι αν είναι να πληρώνουν για την παραγωγή της συγκεκριμένης εκπομπής, καλό θα ήταν να αναζητήσουν κανάλι με υψηλότερη τηλεθέαση, λαμβάνοντας υπόψη και τον ανταγωνισμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ