Στο "κόκκινο" οι προθεσμίες για τα κόκκινα δάνεια

Στο "κόκκινο" οι προθεσμίες για τα κόκκινα δάνεια
«Περίπατο» πάει η μελέτη για τη διαχείριση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων που επρόκειτο να παραδώσει το ΤΧΣ στις τράπεζες στα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, η καθυστέρηση στο άνοιγμα της αγοράς των «κόκκινων» δανείων και η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τίναξαν στον αέρα τον σχεδιασμό του Ταμείου. Αυτό σημαίνει ότι για να παραδοθεί η μελέτη θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουν κυβέρνηση και Κουαρτέτο, στο μείζον θέμα των «κόκκινων», να οριστεί ποια δάνεια θα θεωρούνται μεγάλα για να μπορέσει και το Ταμείο να προτείνει τον τρόπο διαχείρισης τους.

Αν κρίνουμε από τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος, κάτι τέτοιο θα συμβεί περί της 22 Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί και το Eurogroup. Την ίδια ώρα αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί και στα μέλη του ΤΧΣ από τον SSM μέσα στον Απρίλιο και αυτό που μπορώ να σας πως με βεβαιότητα είναι ότι τουλάχιστον δύο μέλη θα είναι καινούρια.

Το ένα έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό αλλά δεν έχει αντικατασταθεί, ενώ το δεύτερο, βελγικής καταγωγής παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες για να αναλάβει υψηλό πόστο στην DEXIA. Σιγά μην έμενε…

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ