«Φεύγει» ο Θωμόπουλος - Δείτε ποιος έρχεται...

«Φεύγει» ο Θωμόπουλος - Δείτε ποιος έρχεται...
Στο διεθνή συμβουλευτικό οίκο Egon Zehnder ανέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς το έργο του συμβούλου της κατά την επιλογή υποψηφίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα προταθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο για την πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας, την οποία έως τώρα καταλάμβανε ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος που θα αναδειχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα από την παραπάνω διαδικασία, θα είναι επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου και των μεσοπρόθεσμων στόχων του, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα ορίσει ένα μέλος του ως Εντεταλμένο Σύμβουλο (Interim CEO), ο οποίος θα είναι παράλληλα επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής μέχρι την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO).

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου που αποτελείται από 6 Ανώτερους Γενικούς Διευθυντές με την προσθήκη και του Interim CEO, έχει την ευθύνη για την ομαλή και αδιάλειπτη λειτουργία της Τράπεζας, με προσήλωση στους πελάτες και στους μετόχους της, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τι ετοίμαζε η κυβέρνηση αν δεν έπαιρνε την παραίτηση Θωμόπουλου

Μετά από ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και ξένων funds με «έπαθλο» την απομάκρυνση ή την παραμονή του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Πειραιώς, Ανθιμου Θωμόπουλου, τελικά νικητής αναδείχθηκε η κυβέρνηση, αφού ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Πειραιώς υπέβαλε τελικά την παραίτηση του.

Όπως είχε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα μας, η απόφαση του Μαξίμου για την καρατόμηση Θωμόπουλου ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό, κάτι που ενισχύθηκε περαιτέρω μετά την άρνηση του τελευταίου να παραιτηθεί όταν του το ζήτησε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γ. Μιχελής.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το pan b της κυβέρνησης , που είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος, μέσω ΤΧΣ, ελέγχοντας το 26%, στην περίπτωση που δεν παραιτούνταν, προέβλεπε την σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας προκειμένου να του αφαιρούσε όλες τις εκτελεστικές αρμοδιότητες και αμέσως μετά την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης προκειμένου να τον απέπεμπε.

Πριν λάβει την τελική του απόφαση και παραιτηθεί, ο κ. Θωμόπουλος είχε «περάσει» στην αντεπίθεση, αφού λόγω των καλών σχέσεων που διατηρεί με τα ξένα funds που συμμετείχαν στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, προσπαθούσε να βρει στηρίγματα όπως σε αυτό του δεύτερου σε ποσοστό μετόχου της τράπεζας, John Paulson.

Παράλληλα βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τον οποίο διατηρεί καλές σχέσεις, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια παραμονής του.

Βέβαια, μετά και την τελευταία εξέλιξη είναι προφανές ότι το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στο Μαξίμου για το πρόσωπο του κ. Θωμόπουλου, δεν μπορούσε να αντιστραφεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ