Δείτε πόσο αυξάνεται το όριο ανάληψης από τις τράπεζες

Δείτε πόσο αυξάνεται το όριο ανάληψης από τις τράπεζες
Αύξηση του ορίου ανάληψης χρημάτων από τις τράπεζες αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Η σχετική απόφαση του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με την «Αυγή», είναι έτοιμη και από μέρα σε μέρα αναμένεται να αλλάξει το καθεστώς ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ και γκισέ με την καθιέρωση προσωποποιημένου 7ημέρου για τους καταθέτες.

Αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου δεν θα γίνεται για όλους τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά θα εξαρτάται από το πότε ο καθένας κάνει ανάληψη.

Εάν η ανάληψη των 420 ευρώ γίνει τη Δευτέρα, η επόμενη θα μπορεί να γίνει την αμέσως ερχόμενη Δευτέρα, αν γίνει την Τρίτη, την αμέσως ερχόμενη Τρίτη κ.ο.κ. Πρόκειται για μία απόφαση προς την κατεύθυνση χαλάρωσης του περιοριστικού καθεστώτος στις αναλήψεις, με στόχο ο καθένας να τις προσαρμόσει στις ανάγκες του.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν ζητήσει επίσης από την Τράπεζα της Ελλάδος, να μπορεί να μεταφέρεται το εβδομαδιαίο όριο των 420 ευρώ και σε επόμενη εβδομάδα μέσα στον ίδιο μήνα.

Με τον τρόπο αυτό, κάποιος θα μπορεί να σηκώνει μέσα στον ίδιο μήνα με μία κίνηση 1.680 - 2.100 ευρώ. Εξάλλου, έχει ζητηθεί η αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 420 στα 500 ευρώ.

Τι ισχύει σήμερα με τους κεφαλαιακούς περιορισμούς

Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας (κάθε Παρασκευή). Δηλαδή, κάθε εβδομάδα ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ κατʼ ανώτατο όριο.

Επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών σε ξένο νόμισμα από τραπεζικό κατάστημα,μέχρι του ημερήσιου ορίου του ισόποσου (με βάση την ισχύουσα ημερήσια συναλλαγματική ισοτιμία) των 60 ευρώ στο ξένο νόμισμα. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου σε επόμενη ημέρα και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χρεωστική σας κάρτα για αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό,σύμφωνα πάντα με το ημερήσιο ή/και εβδομαδιαίο μέγιστο όριο ανάληψης ποσού που ισχύει και εντός Ελλάδος.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα για αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ