Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν σε τρεις ελληνικές τράπεζες - To μήνυμά τους πριν την επίθεση

Ρώσοι χάκερς επιτέθηκαν σε τρεις ελληνικές τράπεζες - To μήνυμά τους πριν την επίθεση
Συντονισμένη επίθεση από Ρώσους χάκερς δέχθηκε το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών την περασμένη Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό σήμερα.


Σύμφωνα με πηγές από την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητήθηκαν λίτρα σε bitcoin, ενώ η κυβερνοεπίθεση κράτησε περίπου 45 λεπτά.

Με συντονισμένες κινήσεις των αρμόδιων διευθύνσεων των τραπεζών, της κεντρικής τράπεζας και των αρχών ασφαλείας, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Έκτοτε, τόσο οι συστημικοί όμιλοι, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκονται σε συναγερμό για το ενδεχόμενο εκδήλωσης νέας επίθεσης.

Την όλη υπόθεση ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, που είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε, πρόβλημα με τις καταθέσεις.

Το μήνυμα τους λίγο πριν την επίθεση ήταν το εξής:

«Είμαστε οι Αrmada Collective.

Όλοι οι σέρβερ θα μπουν σε καθεστώς DDOS (άρνηση εκτέλεσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών) από την Παρασκευή , αν δεν πληρώσετε 20 Βitcoins (7,157 ευρώ).

Όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ οι χρήστες δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ιστοσελίδες των εταιρειών σας.

Αν δεν πληρώσετε (τα λύτρα) έως την Παρασκευή, η επίθεση θα ξεκινήσει, η τιμή των λύτρων θα αυξηθεί στα 40 Bitcoins (14.315 ευρώ) και θα αυξάνεται κατά 20 Bitcoins κάθε επιπλέον ημέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ