Αυτός ειναι ο πρώτος μεγιστάνας που θα βάλει λεφτά στις ελληνικές τραπεζες

Αυτός ειναι ο πρώτος μεγιστάνας που θα βάλει λεφτά στις ελληνικές τραπεζες
Την πρόθεση του να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank ενόψει ανακεφαλαιοποίησης καλύπτοντας το σύνολο της συμμετοχής που κατέχει σήμερα στην τράπεζα μετέφερε πριν λίγες μέρες σε συνδαιτυμόνες του ο Καναδο - Iνδός Prem Watsa, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των fund managers του, των ανθρώπων δηλαδή που λαμβάνουν αποφάσεις για τις επενδύσεις που πραγματοποιεί.

H απόφαση του Prem Watsa να πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωση του διεθνούς Fund Fairfax στην χώρα μας αποδεικνύει , όπως είπε ο ίδιος, ότι εμπιστεύεται τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και εκ των πραγμάτων στηρίζει τις επενδύσεις που έχει κάνει στην Eurobank, τον Μυτιληναίο, τα praktiker και τις υπόλοιπες.

Επί της ουσίας ο Watsa με αυτή του την κίνηση δίνει το σήμα στις διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα πλέον ειδικά μετά τις εκλογές είναι μια ασφαλής χώρα για επενδύσεις. Είναι προφανές ότι αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία για τους ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες είναι το σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Και αυτό φαίνεται να διασφαλίζεται από την νέα κυβέρνηση τετραετίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του fpress.gr ο κύριος Watsa συνομιλώντας με Έλληνες επιχειρηματίες και τραπεζίτες στο δείπνο που παρέθεσε δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν οι όροι της αύξησης δεν είναι καταστροφικοί για τους ιδιώτες μετόχους τότε να βάλει όλα τα λεφτά».

Και αυτό γιατί θεωρεί ότι η νέα κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα δείχνει διατεθειμένη να υλοποιήσει απαρέγκλιτα το νέο μνημόνιο κάτι που θα φέρει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο ενός Grexit. Η ίδια "παρέα", δηλαδή οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για περαιτέρω συζήτηση για το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας συνολικότερα στο γνωστό ξενοδοχείο Costa Navarino.

Αυτό πάντως που προκάλεσε ποικίλα σχόλια είναι ότι στην συνάντηση δεν παρευρέθηκε κανένα κυβερνητικό στέλεχος ενώ αντίθετα μεγάλοι επιχειρηματίες όπως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και τραπεζίτες όπως οι κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας από την ΤτΕ και Φωκίων Καραβίας από την Eurobank έδωσαν το παρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ