Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη η τραπεζική αργία

Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη η τραπεζική αργία
Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη τα μεσάνυχτα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την τραπεζική αργία όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΓΛΚ υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δ. Μάρδα και τη συμμετοχή της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους ο κ. Μάρδας και η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, οι τράπεζες θα λειτουργήσουν μέχρι την Τετάρτη με τα ίδια υποκαταστήματα και τις ίδιες εργασίες.

Οι συνταξιούχοι που δε διαθέτουν κάρτες μπορούν να πάρουν τα 120 ευρώ που δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα, ενώ θα αποφασιστεί την Τετάρτη για το ποσό που μπορούν να λάβουν αυτή την εβδομάδα.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία καθώς δεν έχει συνεδριάσει ακόμα η ΕΚΤ από τις αποφάσεις της οποίας θα κριθούν εν πολλοίς οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα της τραπεζικής τραπεζικής ταυτότητας.

Πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δεν αναμένεται να τραβήξει την πρίζα της ρευστότητας περιμένοντας, όπως άλλωστε έχει πράξει από την προηγούμενη Τρίτη, τις αποφάσεις να τις λάβουν οι πολιτικοί.

Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα δείξει υπομονή όχι όμως για πολύ, τουλάχιστον για δύο ημέρες.

Την ίδια στιγμή επισημαίνουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελείται από 19 κεντρικούς τραπεζίτες και αναμένεται σήμερα να ασκηθούν έντονες πιέσεις με κατεύθυνση η ΕΚΤ να προχωρήσει, τουλάχιστον, σε αύξηση του ποσοστού του haircut στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών.

Ωστόσο, οι πλέον ψύχραιμοι υποστηρίζουν πως ο Μάριο Ντράγκι θα περιμένει τις εξελίξεις στο Eurogroup και στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ