Τelegraph: Μόλις 500 εκατ. ευρώ η ρευστότητα των τραπεζών

Τelegraph: Μόλις 500 εκατ. ευρώ η ρευστότητα των τραπεζών
Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ρευστότητα των τραπεζών καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα που διαθέτουν οι τράπεζες ανέρχονται σε 500 εκατ. ευρώ αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph επικαλούμενη δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνου Μίχαλου.

«Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι τα αποθεματικά σε ρευστό στις ελληνικές τράπεζες έχουν υποχωρήσει στα 500 εκατ. ευρώ. Όποιος πιστεύει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη ονειροπολεί. Τα ρευστά δεν φτάνουν ούτε για μια ώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος, ενώ πρόσθεσε «Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση. Οι ελληνικές εταιρείες έχουν αποκλειστεί από το ευρωπαϊκό σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών Target2. Όλη η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα αδυνατεί να εισάγει οτιδήποτε, και χωρίς πρώτες ύλες δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το ανώτατο όριο αναλήψεων στην Ελλάδα έχει ήδη υποχωρήσει από τα 60 ευρώ στα 50 ευρώ ημερησίως, κυρίως επειδή τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ εξαντλούνται, ενώ πολλά ATM είναι άδεια.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ελλάδα μεταδίδεται ραγδαία σε όλους τους τομείς της οικονομίας καθώς πολλές μικρές επιχειρήσεις ή πρατήρια καυσίμων δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ