Τι λέει το μεγάλο αφεντικό της Eurobank για τη συμφωνία με τους δανειστές

Τι λέει το μεγάλο αφεντικό της Eurobank για τη συμφωνία με τους δανειστές
«Σε δύσκολες περιόδους, οι τράπεζες μπορούν να επιλέξουν είτε να μειώσουν δραστικά τις χορηγήσεις τους, είτε να χορηγήσουν δάνεια και να στηρίξουν τους καλούς πελάτες τους. Αυτό οι πελάτες, δεν θα το ξεχάσουν ποτέ». Αυτήν  την πολιτική εφαρμόζει η Eurobank.  Η φιλοσοφία της είναι ότι πρέπει να βοηθήσει τους πελάτες, να δώσει κίνητρα στους ανθρώπους της, να δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της και στη συνέχεια να επιστρέψει μέρος των κερδών της στην κοινότητα. Είναι μια win-winκατάσταση».  
Της Έφης Καραγεώργου.
Τα παραπάνω υπογράμμισε χθες ο επικεφαλής τηςFairfaxFinancialHoldings. κ.PremWatsa, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκηκαι με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Ο κ.Watsa, εμφανίστηκε αισιόδοξος σημειώνοντας στους συνομιλητές του ότι«οι μεγάλες συμφωνίες κλείνονται την τελευταία στιγμή» και ακόμα εξέφρασε την πεποίθηση ότι«οι συνθήκες θα βελτιωθούν πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζουμε».
Την αισιοδοξία του την εξεδήλωσε και κατά τη συνάντηση που είχε με την διοίκηση τηςEurobankκαι τηςGrivallia, όπου οι εταιρείες του είναι μεγαλομέτοχοι, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σε ένα χρόνο από τώρα, το περιβάλλον θα είναι διαφορετικό. Στο νέο περιβάλλον η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει σημαντικά. Η Ελλάδα έχει πλήθος πλεονεκτήματα», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες και τόνισε ότι:Mια συμφωνίαείναι δυνατή,διότι αυτή είναι η μόνη λογική εξέλιξη και τη χρειάζονται και οι δύο πλευρές. Οι συμφωνίες συχνά ολοκληρώνονται την τελευταία στιγμή», σημείωσε με έμφαση.
Αναφορικά δε με τηνEurobankο κ.Watsaτόνισε ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την άρση της αβεβαιότητας η πορεία της τράπεζας θα είναι εξαιρετική.
«Πριν ένα χρόνο επενδύσαμε στηνEurobank. Παρά το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής αρχικά αυξήθηκε και κατόπιν μειώθηκε από την εποχή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της τράπεζας δεν έχουν αλλάξει. Κατά συνέπεια αυξήσαμε τη συμμετοχή μας», επισήμανε.
Ο Καναδός μεγαλοεπενδυτής, ανέφερε ακόμα στους συνομιλητές του ότι ηEurobankδιαθέτει ικανόmanagement, το οποίο υποστηρίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και οι τοποθετήσεις των μετόχων έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. «Οι βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις είτε στις τιμές των μετοχών είτε στην οικονομία, δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας. Τα πράγματα θα γυρίσουν», σημείωσε.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ικανοποιημένο από τη φιλοσοφία και τον τρόπο διοίκησης τηςEurobank, η οποία είναι σήμεραηπιο ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ