Ποιον "έκοψε" η ΕΚΤ από το τιμόνι της Εθνικής

Ποιον "έκοψε" η ΕΚΤ από το τιμόνι της Εθνικής
Το «πράσινο φως» για να τοποθετηθεί πρόεδρος στην Εθνική Τράπεζα πήρε χθες η κα Λούκα Κατσέλη  αφού πέρασε με επιτυχία το πολύωρο προφορικό και γραπτό τεστ της «ιεράς εξέτασης» του SSM,  δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον κ. Γιώργο Μιχελή,  που ήταν η επιλογή του κυβερνητικού επιτελείου για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Της ΕφηςΚαραγεώργου.
Οι δύο υποψήφιοι ενημερώθηκαν χθες, μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης και την συμπλήρωση του πολυσέλιδου ερωτηματολογίου –που διεξήχθη κατά μόνας- για το αποτέλεσμα.
Η μεν κα Λούκα Κατσέλη πληροφορήθηκε ότι πέρασε, και ο κ. Μιχελής ότι απορρίφθηκε, χωρίς επιπλέον ενημέρωση, ενώ για το σκεπτικό της απόφασης ενημερώθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως είναι γνωστό οSSMείναι το όργανο της ΕΚΤ, που εποπτεύει τις 128 συστημικές τράπεζες της ευρωζώνης και είναι απαραίτητη η έγκριση του για την αλλαγή των διοικήσεων τους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η απόρριψη του κ. Μιχελή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ήταν επί μακρόν εκτός ελληνικού τραπεζικού συστήματος και μάλιστα σε μία εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη και ευαίσθητη για το ελληνικό τραπεζικό γίγνεσθαι (συγκέντρωση κλάδου, ανακεφαλαιοποίηση,stresstests).
Η απόρριψη του κ. Μιχελή, πάει πίσω και την τοποθέτηση της κας Κατσέλη αφού θα πρέπει να επιλεγεί οCEOπου θα «τρέξει» την τράπεζα.
Για την ιστορία σημειώνουμε ότι τα ονόματα της κας Λούκας Κατσέλη και του κ. Γιώργου Μιχελή, για να αναλάβουν το τιμόνι της Εθνικής Τράπεζας, προτάθηκαν από ειδικήεπιτροπή της ΕΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ