Τι είπε ο Δραγασάκης με τη Fairfax πίσω από τις κλειστές πόρτες

Τι είπε ο Δραγασάκης με τη Fairfax πίσω από τις κλειστές πόρτες
Νέες επενδύσεις  στην Ελλάδα σχεδιάζει η Fairfax και χθες ο ισχυρός της άνδρας Πρεμ Γουάτσα ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομίας- Υποδομών- Ναυτιλίας- Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη να παραμείνει στο τιμόνι της Eurobank ο κ. Χρήστος Μεγάλου.  
Της Έφης Καραγεώργου
Όπως έγινε γνωστό οι εκπρόσωποι τηςFairfaxκατά τη διάρκεια της ωριαίας συνάντησης τους με τους κ.κ. Δραγασάκη και Σταθάκη εξεδήλωσαν τηνπρόθεση τους να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα.
Από την πλευρά τους οι Ελληνες υπουργοί τόνισαν πως στόχος της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη τηςEurobankκαι η αύξηση της μετοχικής της αξίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Γουάτσα ζήτησε την παραμονή του κ. Χρήστου Μεγάλου στο «τιμόνι» της τράπεζας.
Η συνάντηση με τον κ. Γουάτσα, έχει τη σημειολογία της, καθώς ηEurobankείναι η τράπεζα στην οποία το ΤΧΣ έχει τη μικρότερη συμμετοχή -στο 35% περίπου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν επαφές και με τα άλλα συστημικά πιστωτικά ιδρύματα.
Μεταξύ των άλλων -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κ. Γουάτσα ενημερώθηκε για τις δρομολογούμενες αλλαγές στις συστημικές τράπεζες. Ο κ. Δραγασάκης έχει δηλώσει πως «δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων», ότι η κυβέρνηση «θα ακούσει τις προτάσεις των μετόχων για την ανάπτυξη της οικονομίας» και «αν γίνουν αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση».
Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής τηςFairfax στην Αθήνα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το καναδικό fund έχει προχωρήσει σε μια σειρά επενδύσεις στη χώρα μας εκτός από τη Eurobank, κατέχοντας ποσοστά στον όμιλο Μυτιληναίου, στην Grivalia, καθώς και στην Praktiker Hellas.
Στην ατζέντα της συζήτησης, όπως είναι φυσικό, περιλαμβάνονταν και οι αλλαγές που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τόσο σε επίπεδο προσώπων και κυρίως ενισχύοντας τον ρόλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην εποπτεία των τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ