Δραγασάκης: Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας στις τράπεζες

Δραγασάκης: Θα ασκήσουμε τα δικαιώματά μας στις τράπεζες
«Μέλημα της κυβέρνησης είναι η ομαλή λειτουργία των τραπεζών», δήλωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ωστόσο σημείωσε πως η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά δικαιώματα (που έχει στις τέσσερις συστημικές τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) χωρίς να θίξει τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων.

«Θα ακούσουμε τις προτάσεις των μετόχων για την ανάπτυξη της οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως «αν γίνουν αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση», υπογραμμίζοντας πως: θα ληφθούν υπόψη οι ιδιώτες μέτοχοι και αποκάλυψε ότι ήδη έχει κλειστεί το πρώτο ραντεβού με τους ιδιώτες μετόχους τηςEurobank. (πιθανόν την Παρασκευή) και διευκρίνισε πως συναντήσεις θα γίνουν με όλες τις συστημικές τράπεζες.

Ερωτηθείςγια το «κραχ» στο Χρηματιστήριο και ιδιαίτερα για τη μεγάλη πτώση του τραπεζικού κλάδου, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «είχαμε πολλά κραχ τα τελευταία χρόνια και στην κοινωνία και στο χρηματιστήριο», σημειώνοντας πως αναταράξεις υπάρχουν σε κάθε κυβερνητική αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ