Ο John Paulson εξακολουθεί να αγοράζει ελληνικές τράπεζες

Ο John Paulson εξακολουθεί να αγοράζει ελληνικές τράπεζες
Παρά την πτώση των τιμών των μετοχών του ελληνικού Χρηματιστηρίου ο διάσημος Αμερικανός επενδυτής John Paulson

εξακολουθεί να εκτιμά ότι υπάρχουν προοπτικές κερδών. Σε πρόσφατη παρουσίαση του Recovery fund ο κ. Paulson ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την τελευταία περίοδο έχει αυξήσει τις θέσεις του στις ελληνικές τράπεζες.
Υπενθυμίζεται ότι τα χαρτοφυλάκια του John Paulson διαθέτουν ήδη μεγάλες θέσεις στην Alpha Bank και την Πειραιώς όπου σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις τα ποσοστά τους ανέρχονται σε 5,42% και 6,62% αντίστοιχα. Ταυτόχρονα ο όμιλος Paulson ελέγχει και το 10% της ΕΥΔΑΠ .
Πάντως παρά τις αγορές που ο ίδιος ο Paulson ισχυρίζεται ότι πραγματοποιεί στις ελληνικές τράπεζες δεν έχει ακόμα ανακοινώσει μεταβολή συμμετοχής. Βέβαια η ανακοίνωση μεταβολής συμμετοχής προϋποθέτει ότι η μεταβολή είναι της τάξεως του 3% και άνω.
Επισημαίνεται ότι για τα funds του Paulson η φετινή χρονιά δεν είναι καθόλου εύκολη για πρώτη φορά μετά από πολλά έτη. Ήδη το περίφημο Recovery Fund το οποίο έχει επενδύσει και σε ελληνικές τράπεζες είχε απώλειες 7,4% τον Οκτώβριο και από την αρχή του έτους γράφει ζημίες 13%. Το γεγονός αυτό όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης οδηγεί τον Paulson σε μετονομασία του χαρτοφυλακίου σε Paulson Special Situations Fund με το επιχείρημα ότι η ανάκαμψη στις ΗΠΑ ωρίμασε και άρα δεν μπορεί κάποιος μετά από πέντε έτη να στοιχηματίζει σε αυτό και πως το χαρτοφυλάκιο θα επικεντρώνεται διεθνώς σε επενδύσεις ειδικών συνθηκών που μπορούν να αποφέρουν μεγάλες αποδόσεις.
ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ