Με ταξίδια και... κινητά επιβραβεύουν τους καταθέτες οι τράπεζες

Με ταξίδια και... κινητά επιβραβεύουν τους καταθέτες οι τράπεζες
Οι αποδόσεις των επιτοκίων ...έφυγαν, ήρθαν οι πόντοι επιβράβευσης και για τους καταθέτες....!

Της Έφης Καραγεώργου.

Τώρα που τα επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας έχουν πάρει την κάτω βόλτα, οι τράπεζες για να «γλυκάνουν» τους καταθέτες τους επιβραβεύουν με πόντους που μεταφράζονται με δωρεάν αγορές ή εκπτώσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

Σήμερα τα επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας οδεύουν ολοταχώς για το 1,5%, που είναι και ο στόχος για το τέλος του 2014. Είναι ενδεικτικό ότι οι τράπεζες από τον περασμένο Σεπτέμβριο προχώρησαν δύο φορές σε μειώσεις των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Χαρακτηριστικά για ποσά 20.000 ευρώ στην εξάμηνη προθεσμιακή κατάθεση οι τράπεζες προσφέρουν:

  • Τράπεζα Πειραιώς 1,75%. Στον καταθετικό λογαριασμόwinbankdirect(το άνοιγμα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά) το επιτόκιο διαμορφώνεται στο1,8%.
  • ΗΕθνική Τράπεζα1,74%.
  • ΗAlpha Bank 1,5%
  • HEurobank 1,5%και μέσω τουΝέου ΤΤ 1,55%.
  • Το υψηλότερο επιτόκιο προσφέρει ηAttica Bank στο 2%.

Πρώτη ηAlpha Bankεφάρμοσε το πρόγραμμα επιβράβευσης για τους καταθέτες της, πιστώνοντας τους μεBonus πόντους, που είναι διαθέσιμοι προς εξαργύρωση, για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών.

Συγκεκριμένα οιbonusπόντοι που αναλογούν στο κεφάλαιο της προθεσμιακής κατάθεσης καταχωρούνται στη συνδεδεμένηbonus κάρτα του καταθέτη. Η κάρτα μπορεί να είναι πιστωτική ή χρεωστική, και οι πόντοι πιστώνονται κάθεμήνα, για την τρίμηνη διάρκεια, ή κάθε τρίμηνο, για την εξάμηνη και την δωδεκάμηνη διάρκεια

Για παράδειγμα:Ετήσια κατάθεση 10.000 ευρώ έχει επιτόκιο 1,5% και προσφέρει 20.000 πόντους. Ετήσια κατάθεση 30.000 ευρώ έχει επιτόκιο 1,6% και 60.000 πόντους και κατάθεση 50.000 ευρώ προσφέρει επιτόκιο 1,7% και 100.000 πόντους.

Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε συνεργαζόμενες εταιρείες και ο καταθέτηςαποκτά με έκπτωση ή και δωρεάν:καύσιμα, αεροπορικά εισιτήρια, προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονικά είδη, είδη ένδυσης και σπιτιού, κλπ.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η Τράπεζα Πειραιώς. Η προθεσμιακή κατάθεση με Επιβράβευση συνδέεται με μία από πέντε διαφορετικές κάρτες της τράπεζας, ώστε ο καταθέτης να διαλέξει το πρόγραμμα επιβράβευσης που του ταιριάζει περισσότερο. Συγκεκριμένα ο καταθέτης μπορεί να κερδίσει πόντουςAB Plusγια αγορές στα ΑΒ Βασιλόπουλος, πόντους για δωρεάν μίλια και ταξίδια, πόντους για δώρα από την αγαπημένη του ομάδα.

Μάλιστα οι πόντοι μπορούν να πιστωθούν είτε σε πιστωτική, είτε σε χρεωστική κάρτα ακόμα και με προπληρωμένη κάρτα.

Ανάλογη κίνηση επιβράβευσης αναμένεται σύντομα και από την Εθνική Τράπεζα, όπως και από τηνEurobank. Ήδη η Εθνική ενημέρωσε με γραπτή επιστολή τους κατόχους πιστωτικών καρτών ότι το υπάρχων πρόγραμμα επιβράβευσης θα αντικατασταθεί από καινούργιο στο τέλος του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ