Μετά την Πειραιώς πρόγραμμα εθελούσιας και από τη Eurobank

Μετά την Πειραιώς πρόγραμμα εθελούσιας και από τη Eurobank
Στα χνάρια της Πειραιώς κινείται και η Eurobank η οποία μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προχωρήσει σε νέα εθελούσια έξοδο προσωπικού.


Η προηγούμενη εθελουσία είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2013 και τότε είχαν αποχωρήσει περί τα 1100 άτομα γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ετήσια μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 55 εκατ. Ευρώ.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αυτή την περίοδο που δεν τρέχει ακόμα επισήμως πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γίνονται στοχευμένες κινήσεις σε στελέχη που δεν θεωρούνται αναγκαία ή το μισθολογικό κόστος για την τράπεζα θεωρείται υψηλό. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και αμέσως μετά ακολουθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα εθελουσίας στοχεύει σε δραστική μείωση προσωπικού και θα περιέχει γενναία κίνητρα αποχώρησης ειδικά για το προσωπικό που προέρχεται από το ΤΤ με αιχμή του δόρατος το κομμάτι αυτό που προέρχεται από το σχετικό μακρινό παρελθόν όπου το ΤΤ ουσιαστικά δεν λειτουργούσε ως εμπορική τράπεζα.
Επισημαίνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014 η Τράπεζα απασχολούσε 8887 άτομα και όμιλος 18305 μέγεθος που κρίνεται πλέον υπερπαρκές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το χρυσό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους υπαλλήλους της τράπεζας Πειραιώς

ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ