H Εθνική θα ρίξει τρία δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά το 2015

H Εθνική θα ρίξει τρία δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά το 2015
Η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας είναι τώρα ο κύριος στόχος μας, ανάφερε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε η διοίκηση της ΕΤΕ σε επιχειρηματίες στο Ηράκλειο Κρήτης. Και επανέλαβε τη δέσμευση της τράπεζας για χορηγήσεις ύψους 3δισ ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Της Έφης Καραγεώργου.

«Επί ένα χρόνο, εκατοντάδες στελέχη μας και για χιλιάδες εργατοώρες, ασχολήθηκαν με την παροχή στοιχείων για την επεξεργασία τωνstresstests. Τώρα και εφεξής πιάνουμε δουλειά τραπεζική, με επιμονή, συνέπεια στο κύριο έργο μας για να συμβάλλουμε θετικά, όπως πάντα, στην ανάπτυξη».

Ο επικεφαλής της ΕΤΕ έκανε εκτενή αναφορά στα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης υπογραμμίζοντας πως «έδειξαν ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι «υγιές, σταθερό και αντέχει», και ότι οι 4 συστημικές τράπεζες που αξιολογήθηκαν δεν έχουν καμία απολύτως ανάγκη κεφαλαίων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα αποτελέσματα για την ΕΤΕ, δίνοντας έμφαση στο δυναμικό σενάριο αξιολόγησης.

Ακόμα ο κ. Τουρκολιάς ανέφερε ότι η Εθνική διαθέτει τον μικρότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων, και μάλιστα σύμφωνα με την πολύ αυστηρότερη ευρωπαϊκή εκδοχή. Τόνισε ότι στα χρόνια της κρίσης με πρωτοβουλία της η ΕΤΕ έχει ρυθμίσει 318.500 δάνεια επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά.

Αναφορικά τώρα με το πρόγραμμα της Εθνικής για χορηγήσεις 3δισ ευρώ φέτος ο κ. Τουρκολιάς σημείωσε ότι πηγαίνει «ικανοποιητικά, δεδομένων των συνθηκών, αν και πασχίζουμε να κινηθεί ταχύτερα. Στελέχη μας και η διοίκηση της Τράπεζας, κυριολεκτικά από την Κρήτη σήμερα μέχρι και την Αλεξανδρούπολη, που προ μηνών επισκεφθήκαμε, αναζητούμε και προσκαλούμε το επιχειρηματικό δυναμικό, να προχωρήσει, και προς ιδίον όφελος, σε επενδύσεις, αδιακρίτως μεγέθους, που έχει ανάγκη η χώρα. Επενδύσεις που θα δημιουργήσουν σταθερές και με προοπτική ανέλιξης θέσεις εργασίας. Πρέπει πάσει θυσία να συνεργαστούμε όλοι και να απαλλάξουμε τη νέα γενιά, τα παιδιά μας, από τη βάσανο της ανεργίας».

Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Θέλω να κλείσω την ομιλία μου, γιατί αυτό εκφράζει και την αισιοδοξία μου για το αύριο, με την επανάληψη της κατακλείδας του Σμηναγού Σωτήρη Στράλη, κατά την αεροπορική επίδειξή του στη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη:Σηκώστε το κεφάλι ψηλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ