Τι προσφέρει ο «προσωπικός τραπεζίτης» στα μικρότερα πορτοφόλια

Τι προσφέρει ο «προσωπικός τραπεζίτης» στα μικρότερα πορτοφόλια
 Κάποτε ακούγαμε private banking και πήγαινε ο νους μας σε εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ. Οι συνθήκες άλλαξαν. Τώρα, δικαίωμα στην προσωπική εξυπηρέτηση έχουν και οι …μικρομεσαίοι της αποταμίευσης και του πλούτου.

Της Έφης Καραγεώργου.

Τον ...προσωπικό τους τραπεζίτη έχουν πλέον και τα μικρότερα πορτοφόλια. Διότι στον καιρό της κρίσης οι τράπεζες προσφέρουν υπηρεσίες με προνόμια και εξειδικευμένα προϊόντα, όχι μόνο στους πελάτες που οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι εξαψήφιοι και πάνω, αλλά και σε εκείνους που διαθέτουν, μικρότερα μεν –αλλά όχι ευκαταφρόνητα- ποσά ο των 60.000 ή 70.000 ευρώ. Οι υπηρεσίες του Personal Banking προσφέρονται σε όσους διαθέτουν από 60.000 ευρώ, όταν το αντίστοιχο ποσό για το Private Banking είναι πάνω από 300.000 ευρώ.

Ο πελάτης λοιπόν που θα ενταχθεί στην υπηρεσία του Personal Banking, θα συνεργάζεται με συγκεκριμένα στελέχη της τράπεζας και ανάλογα με τη σχέση που ο ίδιος θέλει να έχει με την τράπεζα, αποκτά πρόσβαση σε μια σειρά από υπηρεσίες. Και συγκεκριμένα σε μια σειρά από ειδικά προϊόντα, όπως είναι καταθέσεις με υψηλότερο επιτόκιο, σύνθετα προϊόντα που συνδυάζουν την κατάθεση με επενδύσεις καθώς και ειδικά αμοιβαία κεφάλαια για όσους θέλουν να τοποθετηθούν στην ελληνική και τις διεθνείς αγορές.

Επίσης ο «προσωπικός» τραπεζίτης- συνεργάτης, προχωρά σε ολοκληρωμένη χαρτογράφηση των οικονομικών του πελάτη, αλλά και των στόχων που έχει για τα χρήματά του. Και από κοινού εκπονούν, ένα ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο, με προσδοκώμενες αποδόσεις αλλά και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Παράλληλα, στο «μείγμα» των προϊόντων εντάσσονται και ασφαλιστικά προγράμματα για τον πελάτη αλλά και την οικογένειά του, ώστε να συμπληρώσει το «πακέτο υπηρεσιών» που λαμβάνει από την τράπεζα. Και φυσικά οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της τράπεζας αναλαμβάνουν να οργανώσουν τις συναλλαγές του πελάτη.

Για παράδειγμα, δημιουργούν μαζί του ένα συγκεκριμένο πλάνο αποπληρωμής των πιστωτικών καρτών ή των δανείων, αναλαμβάνουν την ανανέωση των προθεσμιακών καταθέσεων και τον ενημερώνουν για τα όποια νέα προϊόντα και υπηρεσίες προφέρει η τράπεζα. Όμως οι πελάτες του Personal Banking, εκτός από τις αμιγώς τραπεζικές εργασίες, απολαμβάνουν μια σειρά από άλλα προνόμια. Για παράδειγμα, αρκετά συχνά οι τράπεζες του προσφέρουν δωρεάν εισιτήρια σε εκδηλώσεις τις οποίες χορηγούν, εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα, αλλά και ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ