Attica Bank: Νέοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας

Attica Bank: Νέοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες υποβολής προτάσεων και συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, ύψους 434 εκατ. ευρώ, ενώ για την επόμενη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank με θέμα την επικύρωση της εισόδου νέων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της τράπεζας Ιωάννης Γαμβρίλης παρουσίασε το επιχειρηματικό πλάνο της τράπεζας στο 9ο Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο. Υπενθυμίζεται ότι αρχικό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει 15 επενδυτικά σχήματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΟΤΟΕ μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ζήτησε ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank και της Πανελλήνιας Τράπεζας προκειμένου να συμβάλλουν σε μια θετική πορεία του τραπεζικού συστήματος για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ζήτησε σήμερα με απόφασή της η ΟΤΟΕ.

Ειδικότερα για την ATTICA BANK, η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι πρόκειται για μια Τράπεζα με δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας υπερδιπλάσιους των απαιτούμενων από την Βασιλεία ΙΙ - ΙΙΙ (16% έναντι 8%) και μετά την ανακεφαλαιοποίησή της (με 400 εκ. ευρώ) θα φθάσει στα επίπεδα του 24%, ενώ έχει για 3 τρίμηνα συνεχώς οργανική κερδοφορία

Η ΟΤΟΕ ανέφερε ότι το ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ και ΤΕΕ, δήλωσαν δημόσια, ότι ο βασικός μέτοχος ΤΣΜΕΔΕ θα συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση, διατηρώντας το 51% του Μ.Κ., γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί πρόκειται για τη διατήρηση του ποσοστού ενός ασφαλιστικού φορέα εργαζομένων

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ΟΤΟΕ απαιτεί να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και προσχήματα με κεφάλαια που προέρχονται είτε από τον βασικό μέτοχο είτε δυνητικά από άλλους επενδυτές, με διαφάνεια και με ξεκάθαρους όρους συμμετοχής στο ΑΜΚ, προκειμένου να συνεχισθεί η αυτόνομη πορεία της Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ