Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από την Alpha Bank

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από την Alpha Bank
Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοίνωσε η Alpha Bank και ισχύει από σήμερα μέχρι και τις 30/9/2014. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, οι οποίοι απασχολούνται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και οι έχοντες σχέση έμμισθης εντολής.

Από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ρητώς εξαιρούνται οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, η διάρκεια του προγράμματος είναι από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2014.

∆ικαίωµα συµµετοχής έχουν όλοι οι εργαζόµενοι στην τράπεζα, οι οποίοιαπασχολούνται µε σύµβαση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς και οι έχοντες σχέσηέµµισθης εντολής.
Από τη συµµετοχή στο Πρόγραµµα ρητώς εξαιρούνται οι εργαζόµενοι µε συµβάσειςεργασίας ορισµένου χρόνου.

Για τους σκοπούς υπολογισµού των κινήτρωναποχωρήσεως καθορίζονται τα εξής:
− Όλες οι ηλικιακές κατηγορίες και τα έτη υπηρεσίας στην Τράπεζα πρέπει να είναισυµπληρωµένα µε ηµεροµηνία αναφοράς την 30.6.2014.
− Για τη διαµόρφωση και τον τελικό υπολογισµό της εφάπαξ χρηµατικής παροχής, ως ηµεροµηνία προσλήψεως θα εκλαµβάνεται ο χρόνος αναλήψεως πραγµατικήςυπηρεσίας στην Τράπεζα, ως κύριο εργοδότη.
− Ως τακτικές µηνιαίες αποδοχές νοούνται οι τακτικές αποδοχές που κατεβλήθησαντον µήνα Ιούνιο 2014, άνευ προσαυξήσεων (ενδεικτικώς δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόµατος αδείας) και εξαιρουµένων τυχόν εκτάκτων παροχών(υπερεργασία, υπερωριακή εργασία κ.λπ.) ή όποιων άλλων αµοιβών ή παροχώνσε είδος ή σε χρήµα.

Οι Υπάλληλοι που επιθυµούν να κάνουν χρήση του Προγράµµατος θα λάβουν:
Α. Βασική παροχή
Ποσό που θα ισούται µε τη νόµιµη αποζηµίωση καταγγελίας χωρίςπροειδοποίηση (100%) σύµφωνα µε το ισχύον νοµοθετικό πλαίσιο
(Ν. 2112/1920, όπως τροποποιήθηκε µε τους Ν. 4093/2012 και 4111/2013 και Ν. 3198/1955 και άρθρο 46 παρ. 3 του Κώδικα ∆ικηγόρων), άνευ τωνπεριορισµών που τίθενται από τον Ν. 3198/1955 για το ύψος τηςαποζηµιώσεως.
Η βασική παροχή υπολογίζεται βάσει α) των τακτικών αποδοχών µηνός Ιουνίου2014 προσαυξηµένων x14/12 και β) των συµπληρωµένων ετών υπηρεσίας στηνΤράπεζα
Από τα 17 έτη συµπληρωµένης υπηρεσίας στην Τράπεζα την12.11.2012, καταβάλλονται οι τακτικές αποδοχές ενός επιπλέονµηνός για κάθε πρόσθετο έτος υπηρεσίας, µε µέγιστο όριο τις12 επιπλέον µηνιαίες τακτικές αποδοχές. Οι επιπλέον τακτικέςαποδοχές που θα καταβάλλονται, δεν µπορεί να υπερβαίνουντο ποσό των Ευρώ 2.000 µηνιαίως, συµπεριλαµβανοµένης καιτης προσαυξήσεως x14/12.
Β. Κίνητρο αποχωρήσεως βάσει ηλικίας Υπαλλήλου και συνολικώνσυµπληρωµένων ετών υπηρεσίας στην Τράπεζα την 30.6.2014
Το κίνητρο αποχωρήσεως υπολογίζεται βάσει των συµπληρωµένων, ακέραιων, ετών υπηρεσίας στην Τράπεζα, σε συνδυασµό µε τις τακτικές αποδοχές µηνόςΙουνίου 2014, αναλόγως της ηλικίας του Υπαλλήλου
Γ. Κίνητρο αποχωρήσεως βάσει τόπου εργασίας
Για το Προσωπικό που εργάζεται σε Μονάδες της περιφέρειας (εκτός τωνΝοµών Αττικής και Θεσσαλονίκης), προβλέπεται προσαύξηση αναλόγως ηλικίας την30.6.2014.
∆. Κάλυψη νοσοκοµειακής περιθάλψεως
Συνέχιση της νοσοκοµειακής καλύψεως µέσω του Οµαδικού Ασφαλιστηρίου τηςεταιρίας ΑΧΑ Ασφαλιστική για δύο (2) έτη µετά την αποχώρηση από τηνΤράπεζα, µε τους ισχύοντες για το εν ενεργεία Προσωπικό όρους.
Ε. Προνοµιακά επιτόκια δανείων – ρύθµιση οφειλών
Για το Προσωπικό που θα αποχωρήσει στο πλαίσιο του Προγράµµατος, θαδιατηρηθούν, σύµφωνα µε τα εκάστοτε προβλεπόµενα:
• Τα προνοµιακά επιτόκια για δάνεια που έχουν ληφθεί από την Τράπεζα µέχρικαι την 31.8.2014 και υφίστανται κατά τον χρόνο της αποχωρήσεως.
• Οι προσφερόµενοι από την Τράπεζα ευνοϊκοί όροι ρυθµίσεων οφειλώνΠροσωπικού στις οποίες έχουν ενταχθεί ή θα ενταχθούν οι ενδιαφερόµενοιέως την ηµεροµηνία αποχωρήσεώς τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ