Σημαντικό περιορισμό των ζημιών ανακοίνωσε η MIG για το α’ εξάμηνο

Σημαντικό περιορισμό των ζημιών ανακοίνωσε η MIG για το α’ εξάμηνο
Αύξηση των συγκρίσιμων ενοποιημένων πωλήσεων, θετική λειτουργική κερδοφορία στο σύνολο των θυγατρικών και σημαντικό περιορισμό των ζημιών ανακοίνωσε η MIG για το α’ εξάμηνο του έτους. 

Οι συγκρίσιμες ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου για το Α’ Εξάμηνο 2014 παρουσίασαν ετήσια αύξηση 1% στα €559,9εκ, παρά την συνεχιζόμενη ύφεση της Ελληνικής οικονομίας (ετήσια μείωση 0,7% του ΑΕΠ την ίδια περίοδο). Οι δημοσιευμένες ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου κατέγραψαν ετήσια μείωση 2% (το Α’ Εξάμηνο 2013 δεν περιελάμβανε την επιβάρυνση του ομίλου ΥΓΕΙΑ λόγω της υποχρέωσης εφαρμογής των μηχανισμών αυτόματης επιστροφής και εκπτώσεων claw back και rebate).

- Κέρδη €11,8εκ σε επίπεδο συγκρίσιμων ενοποιημένων λειτουργικών αποτελεσμάτων προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στο σύνολο των θυγατρικών2, έναντι ζημιών €5,8εκ το Α’ Εξάμηνο 2013. Οι θυγατρικές εταιρείες VIVARTIA και ΥΓΕΙΑ (σε συγκρίσιμη βάση εξαιρώντας την επίπτωση του claw back και rebate) βελτίωσαν τα αποτελέσματά τους έναντι του Α’ Εξαμήνου 2013. Τα δημοσιευμένα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA του Ομίλου ανήλθαν σε κέρδη €5,2εκ, έναντι κερδών €2,8εκ το Α’ Εξάμηνο 2013.

- Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου ανήλθαν σε ζημία €76,2εκ, έναντι ζημίας €139,7εκ το Α’ Εξάμηνο 2013.

- Η Καθαρή Εσωτερική Αξία (NAV) της Εταιρείας την 30.06.2014 ανήλθε στα €982εκ, ποσό που αντιστοιχεί σε €1,27 ανά μετοχή.

- Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου, περιλαμβανομένων των δεσμευμένων καταθέσεων, ανήλθαν στα €126,7εκ ενώ σε επίπεδο μητρικής στα €52,9εκ. Οι ενοποιημένες δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου την 30.06.2014 μειώθηκαν κατά €21εκ έναντι της 31.12.2013.

- Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος σταδιακής αποεπένδυσης από μη στρατηγικής σημασίας συμμετοχές, η MIG προέβη την 12.08.14 στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη MIG Real Estate Α.Ε.Ε.Α.Π. στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. έναντι συνολικού τιμήματος €12,3εκ σε μετρητά.

- Ανακοίνωση του ομίλου ATTICA για την επίτευξη συμφωνίας με το σύνολο των δανειστών του για την πλήρη και μακροπρόθεσμη αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού και την επένδυση €75εκ από funds υπό τη διαχείριση της Fortress Investment Group (06.08.14).

- Ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς με τη διάθεση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου ποσού €251,8εκ υπέρ της τελευταίας.

- Προχωράει η προσφυγή της MIG κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας εξετάζεται στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας σύμφωνα με την πολυμερή διεθνή σύμβαση που έχουν κυρώσει η Ελλάδα και η Κύπρος. Ο Όμιλος MIG διεκδικεί αποζημίωση για την απώλεια επενδύσεων της ύψους €824εκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ