Οι 4 μεγάλες ιταλικές τράπεζες θα ζητήσουν 27 δισ. ευρώ στη δημοπρασία της ΕΚΤ

Οι 4 μεγάλες ιταλικές τράπεζες θα ζητήσουν 27 δισ. ευρώ στη δημοπρασία της ΕΚΤ
Στην πρώτη δημοπρασία για τη χορήγηση πολύ φθηνών δανείων που θα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Σεπτέμβριο, οι τέσσερις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες θα ζητήσουν δάνεια 27 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Οι τράπεζες των 18 χωρών της Ευρωζώνης θα δανειστούν πιθανόν περίπου 110 δισ. ευρώ.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες ιταλικές τράπεζες θα ζητήσουν 27 δισεκ. ευρώ από την ΕΚΤ, στην πρώτη δημοπρασία που θα κάνει για τη χορήγηση πολύ φθηνών δανείων, με σκοπό την ενίσχυση του δανεισμού στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση των σχεδίων των τραπεζών.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας UniCredit θα ζητήσει 7 δισεκ. ευρώ στη δημοπρασία του Σεπτεμβρίου, δήλωσε μία πηγή, ενώ η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα Monte Paschi di Siena θα ζητήσει 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με άλλη πηγή.

Τα δάνεια που θα χορηγήσει η ΕΚΤ – γνωστά ως στοχευμένες συναλλαγές μακροχρόνιας χρηματοδότησης, αποτελούν μέρος του πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε η ΕΚΤ για την αύξηση του τραπεζικού δανεισμού και την αναθέρμανση της ανάπτυξης.

Οι τράπεζες των 18 χωρών της Ευρωζώνης θα δανειστούν πιθανόν περίπου 110 δισεκ. ευρώ τον Σεπτέμβριο και 160 δισεκ. ευρώ στην επόμενη δημοπρασία τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με σημείωμα αναλυτή της τράπεζας Barclays προς τους πελάτες της.

Η οικονομία της Ευρωζώνης κατέγραψε μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της – γερμανική, γαλλική και ιταλική – δεν αναπτύχθηκαν ή συρρικνώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ