Τι είναι οι... e-καταθέσεις, ποιοι τις διαθέτουν και πώς θα κερδίσεις από αυτές

Τι είναι οι... e-καταθέσεις, ποιοι τις διαθέτουν και πώς θα κερδίσεις από αυτές
Οι τράπεζες προσφέρουν δελεαστικά επιτόκια και ευκολίες για e-καταθέσεις. Δωρεάν συναλλαγές και προγράμματα επιστροφής χρημάτων είναι συνήθεις προσφορές των τραπεζών για τους… ηλεκτρονικούς πελάτες. Ποιοι είναι οι λογαριασμοί των τραπεζών και τι εξασφαλίζουν;

Στο αναλυτικό αφιέρωμα που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» αναφέρονται τα εξής!

Έναν νέο τρόπο προσέλκυσης καταθέσεων «ανακάλυψαν» οι τράπεζες, οι οποίες παρά την ανακεφαλαιοποίηση τους παραμένουν πιστές στο κυνήγι των μετρητών. Στόχος τους το κοινό που διαθέτει ρευστότητα και δεν είναι διατεθειμένο να αναλάβει κάποιο ρίσκο επενδύοντας σε μετοχές, ομόλογα ή ακόμη και σε ακίνητα, αφού για αυτό προέχει η ασφάλεια της επένδυσης και δευτερευόντως η υψηλή απόδοση. Μάλιστα για να γίνει ακόμη πιο δελεαστικό το πακέτο, εκτός από τις αποδόσεις συμπεριλαμβάνονται δωρεάν συναλλαγές και προγράμματα επιστροφής χρημάτων. Αυτός ο νέος τρόπος λοιπόν είναι το e-banking μέσω του οποίου τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα προσφέρουν υψηλότερα επιτόκια για τις καταθέσεις, το ελάχιστο κεφάλαιο που απαιτείται είναι κατά πολύ χαμηλότερο από την «κλασική» προθεσμιακή κατάθεση, ενώ συνδυάζονται με προνόμια σε όσους διαχειρίζονται τα χρήματά τους ηλεκτρονικά και χρησιμοποιούν τις on - line υπηρεσίες.

Εθνική. Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει το λογαριασμό e – άνοδος με κλιμακούμενο, ανταγωνιστικό επιτόκιο. Πρόκειται για μία ειδικού τύπου προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ, 18μηνης διάρκειας, που προσφέρει ανταγωνιστικό επιτόκιο που αυξάνεται κάθε 3 μήνες, μηνιαία καταβολή τόκων και αυτόματη μεταφορά των μηνιαίων τόκων. Το επιτόκιο για όσους ανοίξουν και διαχειριστούν τον λογαριασμό ηλεκτρονικά ξεκινούν από 2,15% και φτάνουν στο 3,15%. Επίσης δίνει τη δυνατότητα ενεχυρίασης της κατάθεσης για λήψη δανείου ή συμμετοχής σε δημόσια εγγραφή και δεν επιβαρύνεται με έξοδα διαχείρισης.

Πειραιώς. Από την πλευρά της η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει το λογαριασμό winbank Direct και συνδυάζει τρεχούμενο και προθεσμιακό καταθετικό λογαριασμό, ενώ δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να διαχειρίζεται τα χρήματά του σύμφωνα με τις ανάγκες του, επιλέγοντας μέρος των χρημάτων να είναι διαθέσιμο στον τρεχούμενο λογαριασμό και το υπόλοιπο τοποθετημένο σε προθεσμιακή κατάθεση. Τα επιτόκια για την προθεσμιακή κατάθεση φτάνουν το 2,1% (μεικτά) ενώ στον τρεχούμενο ανέρχονται σε 0,9% και ανεβαίνει στο 3% εφόσον ο λογαριασμός πιστώνεται με τουλάχιστον 200€ κάθε μήνα με εισερχόμενο έμβασμα από άλλη τράπεζα ή με μισθοδοσία ή σύνταξη μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.

Eurobank. Τον λογαριασμό Live διαθέτει η Eurobank, ο οποίος προσφέρει επιτόκιο 1% αν το υπόλοιπό είναι έως 3.000 ευρώ, 2% εάν το υπόλοιπο είναι πάνω από €3.000 και μηνιαία πληρωμή τόκων. Επιπλέον η τράπεζα εκδίδει ταυτόχρονα κάρτα μετρητών ή χρεωστική κάρτα και ανταμείβει εκείνους που τη χρησιμοποιούν με ευρώ επιστροφής για τις καθημερινές αγορές σε πάνω από 4.500 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Επιστροφή.

Από την εφημερίδα "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα με μεγάλες προσφορές και πλούσιο παρασκήνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ