Υπό εξυγίανση και πώληση η FBME Bank στην Κύπρο

Υπό εξυγίανση και πώληση η FBME Bank  στην Κύπρο
Υπό εξυγίανση έθεσε η Κεντρική Τράπεζα το υποκατάστημα της FBME στην Κύπρο με στόχο την πώληση των εργασιών της για προστασία των

καταθετών, όπως αναφέρει το StockWatch.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα αργά το βράδυ της Δευτέρας αναφέρει «ότι η επιτροπή εξυγίανσης εξέδωσε απόψε διάταγμα, δυνάμει των εξουσιών που της παρέχονται από το άρθρο 2Α των περί Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμων του 2013 έως 2014, με το οποίο έθεσε υπό καθεστώς εξυγίανσης το υποκατάστημα της FBME Bank Ltd στην Κύπρο».

«Σκοπός του διατάγματος είναι η πώληση των εργασιών του υποκαταστήματος με στόχο την προστασία των καταθετών», καταλήγει.

Η τράπεζα είχε τεθεί την Παρασκευή υπό τη διαχείριση της ΚΤ μετά τις κατηγορίες που διατύπωσε το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ για ανοχή της τράπεζας σε συναλλαγές που περιείχαν υψηλό ρίσκο για ξέπλυμα χρήματος.

Μέτρα εξυγίανσης αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή

Την προσήλωση των ανεξάρτητων θεσμών στη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Κύπρο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωσή του για τις εξελίξεις με την τράπεζα FBME, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ως εποπτική Αρχή, εισηγήθηκε στην Επιτροπή Εξυγίανσης τη λήψη μέτρων εξυγίανσης που αφορούν την πώληση των εργασιών της FBME Bank Ltd, με στόχο την προστασία των καταθετών. Η Επιτροπή συμφώνησε με την εισήγηση και έλαβε τη σχετική απόφαση.

«Οι πιο πάνω ενέργειες καταδεικνύουν την προσήλωση των ανεξάρτητων θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προστασία της χρηματοοικονομικής σταθερότητας» υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ