Update: Προσφορές 2,2 δισ. ευρώ για το ομόλογο της Εθνικής - Που κλείνει το επιτόκιο

Update: Προσφορές 2,2 δισ. ευρώ για το ομόλογο της Εθνικής - Που κλείνει το επιτόκιο
Στο ύψος των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται οι προσφορές που εξασφάλισε η Εθνική Τράπεζα κατά την έκδοση του πενταετούς ομολόγου. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής

Πριν από λίγο εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής η οποία αναφέρει:

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε έκδοση ομολόγου κύριου χρέους (seniorunsecuredbond) ύψους €750 εκατομμυρίων, 5ετούς διάρκειας. Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση υπερκαλύφθηκε σήμερα περί τις 3 φορές. Η απόδοση του ομολόγου κατά την έκδοση διαμορφώθηκε στο 4.50% ενώ το τοκομερίδιο θα είναι 4.375%. Η τιμή έκδοσης του ομολόγου ορίστηκε στο 99,451%.Συντονιστές έκδοσης ήταν οι τράπεζες BankofAmericaMerrillLynch, Citi, GoldmanSachs, HSBC και MorganStanley.

Νωρίτερα, το fpress.gr μετέδιδε για την έκδοση του ομολόγου:

Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του πενταετούς ομολόγου ύψους 750 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να ανοίξει σήμερα και να φέρει απόδοση κοντά στο 4%, κάτω από το 4,95% του 5ετούς ομολόγου που εξέδωσε το ελληνικό Δημόσιο νωρίτερα τον Απρίλιο, αναφέρει το Reuters.
Εντωμεταξύ, η διοίκηση της Εθνικής, με επικεφαλής τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο κ. Πέτρο Χριστοδούλου, πραγματοποιεί από την Τρίτη μπαράζ επαφών με διεθνείς επενδυτές στο Λονδίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βιβλίο προσφορών θα κλείσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Πέμπτη) και όπως αναφέρει το Reuters η Εθνική ετοιμάζεται να τιμολογήσει το ομόλογό της με απόδοση χαμηλότερη από αυτή του ομολόγου που εξέδωσε πρόσφατα το ελληνικό Δημόσιο.
Παραδοσιακά, τα ομόλογα των τραπεζών τιμολογούνται υψηλότερα από τα κρατικά ομόλογα εξαιτίας του αυξημένου επενδυτικού κινδύνου που ενέχουν, σημειώνει το Reuters.
Ωστόσο, προσθέτει, το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας μόλις το 2012, αναμένεται να ενθαρρύνει τους επενδυτές να δεχτούν χαμηλότερη απόδοση, εφόσον θεωρήσουν ότι η Εθνική θα μπει σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ