Αγόρασε...ασφάλεια μέσω τράπεζας και κέρδισε

Αγόρασε...ασφάλεια μέσω τράπεζας και κέρδισε
Εμπλουτίζουν το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών που παρέχουν οι τράπεζες. Δίπλα στα παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία δεν γνωρίζουν και τις καλύτερες ημέρες αυτή την περίοδο, έρχονται να προστεθούν οι ασφάλειες. Δείτε τι προσφέρουν και σε ποιους

Της Έφης Καραγεώργου.

Ένα νέο ρόλο απέκτησαν τα τραπεζικά γκισέ. Πουλάνε τραπεζοασφάλειες. Δηλαδή όλα εκείνα τα ασφαλιστικά προϊόντα, τα οποία προσφέρουν σειρά καλύψεων στον καταναλωτή, από ασφάλειες αστικής ευθύνης για τα ΙΧ, μέχρι ασφάλειες πυρός και σεισμού, καθώς και συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Με δεδομένο ότι η μοναδική σχεδόν τραπεζική εργασία σήμερα είναι οι ρυθμίσεις και οι αναχρηματοδοτήσεις δανείων, οι πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων ανοίγουν μία νέα οδό, για τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Οι μεν τράπεζες κερδίζουν προμήθεια από τις πωλήσεις και ταυτόχρονα ισχυροποιούν την σχέση τους με τους πελάτες, οι δε ασφαλιστικές αποκτούν ένα επιπλέον δίκτυο πωλήσεων.

Ας δούμε όμως τι είδους ασφάλειες μπορεί να αγοράσει ο καταναλωτής από το γκισέ της τράπεζας.

Προγράμματα για την αποπληρωμή τραπεζικών δανείων. Πρόκειται για ασφαλιστήρια συμβόλαια, με τα οποία διασφαλίζεται ότι σε περιπτώσεις θανάτου ή μόνιμης ολικής ανικανότητας του δανειολήπτη, το δάνειο του θα αποπληρώνεται στην ώρα του, από την ασφαλιστική εταιρεία.

Προγράμματα αποταμιευτικά. Πρόκειται για συμβόλαια που παρέχουν ασφάλιση για εγγυημένο εισόδημα.

Ομαδικά προγράμματα: Η συγκεκριμένη κατηγορία, αφορά ομαδικές ασφαλίσεις που απευθύνονται σε εξειδικευμένες ομάδες πελατών της τράπεζες (πχ μηχανικοί, δικηγόροι κλπ) και συνήθως περιλαμβάνουν ωφελήματα σε περίπτωση θανάτους από ατύχημα, μόνιμης ολικής ανικανότητας, νοσοκομειακά κλπ

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην χώρα μας και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, έχουν έχουν θυγατρικέ ασφαλιστικές, είτε συνεργάζονται με ασφαλιστικές εταιρείες και έχουν αναπτύξει αρκετά το κομμάτι των τραπεζοασφαλειών (bancassurance). Όπως είναι γνωστό η Εθνική Τράπεζα, συνεργάζεται με την θυγατρική της Εθνική Ασφαλιστική, η Eurobank με την Ευrolife, η Alpha με την Alphalife και με την ΑΧΑ, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει πολλά προγράμματα σε συνεργασία με την Αγροτική Ασφαλιστική, την Ευρωπαϊκή Πίστη, την ING.

Ακόμα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλές τράπεζες προσφέρουν bonus και εκπτώσεις αν τα ασφάλιστρα πληρώνονται από καταθετικό λογαριασμό ή μέσω πιστωτικής κάρτας του ίδιου ομίλου. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις η τράπεζα ασφαλίζει τον δανειολήπτη μέσω ομαδικού συμβολαίου μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος ασφάλισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ