Ποιοι βάζουν λεφτά στην Eurobank και πόσα (πίνακες και ονόματα)

Ποιοι βάζουν λεφτά στην Eurobank και πόσα (πίνακες και ονόματα)
Εκδόθηκε η ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο νέων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

H επίσημη ανακοίνωση του ΤΧΣ αναφέρει:

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει, αναφορικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) τηςEurobank, ότι ενέκρινε σήμερα την προσφορά που κατατέθηκε από Ομάδα Θεσμικών Επενδυτών (Επενδυτές) στην οποία περιλαμβάνονται οι:Fairfax,CapitalResearchandManagement,WilburRoss,Fidelity,Mackenzie, καιBrookfield.

Οι Επενδυτές συμφώνησαν να συνάψουν με τηνEurobank«Συμφωνία Θεσμικού Επενδυτή» και παράλληλα δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εγγραφής των νέων μετοχών με συνολικό ποσό ύψους €1,332 εκ (το οποίο αντιπροσωπεύει το 47% της ΑΜΚ) στην τιμή των €0,30 ανά προσφερόμενη μετοχή.

Το υπόλοιπο ποσό της ΑΜΚ, όπως ορίστηκε στις 12 Απριλίου 2014 από τη Γενική Συνέλευση τηςEurobank, θα καλυφθεί με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για θεσµικούς και άλλους ειδικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος και µε δηµόσια προσφορά στην Ελλάδα. Τα χρήματα που θα βάλει ο κάθε επενδυτής, αποτυπώνονται στον ακόλουθο πίνακα:

Fairfax400.000.000
WLR Funds37.500.000
Capital Research and Management Funds556.801.260
Mackenzie Funds172.000.000
Fidelity Funds115.500.000
Brookfield50.000.000
Συνολικό ποσό δέσμευσης των επενδυτών1.331.801.260

Η κα Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώνεται επιτυχώς το πρώτο στάδιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank με τη δεσμευτική προσφορά ομάδας έμπειρων και διεθνώς αναγνωρισμένων Θεσμικών Επενδυτών. Προσδοκούμε στην πλήρη κάλυψη της ΑΜΚ με ιδιωτικά κεφάλαια στην τελική τιμή που θα προσδιοριστεί από τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών. Το συνεχιζόμενο ισχυρό ενδιαφέρον ποιοτικών επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες καταδεικνύει τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.»

Δείτε και ολόκληρη την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η διοίκηση της Eurobank κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ