Η Εθνική «εκδικείται» όσους προσφεύγουν στον νόμο Κατσέλη – Η επιστολή

Η Εθνική «εκδικείται» όσους προσφεύγουν στον νόμο Κατσέλη – Η επιστολή
Το να σου καταργήσουν την πιστωτική κάρτα επειδή προσέφυγες στον νόμο περί προσωπικής πτώχευσης, είναι κατανοητό. Το να σου κόψουν το δικαίωμα υπερανάληψης επίσης καθώς στον υπερδανεισμένο δεν αφήνεις παράθυρα για νέο δανεισμό. Να σου καταργήσουν όμως την cashcard γιατί; Πώς προστατεύονται τα συμφέροντα της Εθνικής Τράπεζας αν ο δανειολήπτης χάσει το δικαίωμα να σηκώνει χρήματα από τον μισθό ή τη σύνταξή του; Κι όμως, αυτή η τιμωρία επιβάλλεται σε όσους προσφύγουν στον νόμο Κατσέλη. Δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή που ταχυδρομείται σε όσους καταθέτουν την αίτηση σε κάποιο από τα ειρηνοδικεία της χώρας. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η επιστολή –τυποποιημένη πλέον καθώς η κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερους στο δρόμο του νόμου 3869/2010 αναφέρει:

«Σε συνέχεια του αιτήματος δικαστικού συμβιβασμού που έχετε υποβάλλει βάσει του Ν. 3869/2010 «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις», σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Η τράπεζα υποχρεούται να αποστείλει στοιχεία για την εν λόγω αίτηση στα συστήματα της Τειρεσίας Α.Ε

2. Δεν είναι πλέον εφικτή η δυνατότητα χρήσης

α. τυχόν πιστωτικών ορίων που τηρείτε στην Τράπεζά μας (από πιστωτικές κάρτες, ανοικτά δάνεια ή / και δικαίωμα υπερανάληψης) και στα οποία ενέχεστε ως οφειλέτης ή εγγυητής και

β. την EΘNOCASH που τυχόν διαθέτετε

Ειδικά για την περίπτωση που διατηρείτε τρεχούμενο λογαριασμό με δικαίωμα υπερανάληψης, (overdraft) από τον λογαριασμό αυτό επιτρέπεται μόνο η ανάληψη του ποσού της μισθοδοσίας ή της σύνταξης που τυχόν πιστώνεται.

Εφεξής, η ενημέρωση για το υπόλοιπο της οφειλής, θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μέσω κάποιου καταστήματός μας και όχι μέσω εναλλακτικών δικτύων της Τράπεζας (ATM, InternetBanking, PhoneBanking, MobileBanking).

H τράπεζα θα λάβει και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της, σύμφωνα με τους όρους της / των μεταξύ μας συμβάσεως / ων.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ