Πρωταθλητές στην αύξηση της κίνησης data, οι ορεινές περιοχές, αλλά και το Άγιο Όρος

COSMOTE: Αύξηση 150% στην κίνηση data μέσω 4G, 4G+ φέτος τα Χριστούγεννα

Πρωταθλητές στην αύξηση της κίνησης data, οι ορεινές περιοχές, αλλά και το Άγιο Όρος

Στα 1,9 petabytes, η συνολική κίνηση δεδομένων από 23/12 έως 1/1, 280% αύξηση στην κίνηση data roaming

Νέο ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε φέτος τις γιορτές το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE. Με την ανταλλαγή των εορταστικών μηνυμάτων, videos και insta stories, η συνολική κίνηση mobile data το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (το δεκαήμερο 23/12-1/1) έφτασε τα 1,9 petabytes, σημειώνοντας 75% αύξηση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικά μέσω δικτύου 4G, 4G+, η κίνηση δεδομένων υπερδιπλασιάστηκε (+150%), φθάνοντας τα 1,1 petabytes.

Πρωταθλητές στην αύξηση της κίνησης data, οι ορεινές περιοχές, αλλά και το Άγιο Όρος

Οι ορεινοί προορισμοί όπως το Πήλιο, τα Ιωάννινα, η Καλαμπάκα, η Νάουσα και το Νευροκόπι Δράμας, μεταξύ άλλων, κατέγραψαν υπερδιπλάσια κίνηση σε mobile data, μέσω του δικτύου της COSMOTE.

Η μεγαλύτερη αύξηση φέτος στην κίνηση δεδομένων μέσω των δικτύων 4G και 4G+ της COSMOTE, καταγράφηκε στο Άγιο Όρος, την Φωκίδα (Δελφοί & Δωρίδα), την Φθιώτιδα (Στυλίδα & Αμφίκλεια / Ελάτεια), την Ολυμπία, την Δυτική Μάνη και τις Σέρρες. Στις παραπάνω περιοχές, η κίνηση υπερ-πενταπλασιάστηκε.

Υπερδιπλάσια κίνηση data και στα ελληνικά νησιά

Και τα νησιά σημείωσαν φέτος τις γιορτές μεγάλη αύξηση στην κίνηση δεδομένων. Ειδικότερα σε Ρόδο, Κω, Ύδρα, Σαντορίνη, Κύθνο, Σέριφο, Σίκινο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Χάλκη και Άγιο Ευστράτιο, η κίνηση υπερδιπλασιάστηκε.

150.000 οι roamers μέσω δικτύου COSMOTE - 280% αύξηση στην κίνηση data roaming

Εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 280%, σημείωσε η κίνηση data roaming μέσω του δικτύου της COSMOTE, γεγονός που αποδίδεται στη διάθεση των υπηρεσιών roaming χωρίς επιπλέον χρέωση στις χώρες εντός του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου της Ε.Ε. Οι roamers παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας που χρησιμοποίησαν το δίκτυο COSMOTE να φτάνουν τους 150.000 την περίοδο των Χριστουγέννων. Η COSMOTE έχει συνεργασία για LTE roaming με περισσότερα από 130 δίκτυα, παγκοσμίως.

Στην κορυφή για άλλη μια φορά το Instagram, ακολουθούν YouTube & Facebook

Την πρώτη θέση στην προτίμηση των Ελλήνων χρηστών σε επίπεδο κίνησης data, εξακολουθεί να καταλαμβάνει το Instagram. Το τελευταίο δεκαήμερο του 2017, το Instagram «απορρόφησε» το 22% της συνολικής κίνησης data. Ακολουθούν το YouTube και το Facebook με ποσοστά 20% και 19% αντίστοιχα.

Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει σε υποδομές νέας γενιάς και αναβαθμίζει συνεχώς τα δίκτυά του με στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρία mobile Internet στους πελάτες του. Τα δίκτυα COSMOTE έχουν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στη χώρα, με το 4G δίκτυο να καλύπτει το 97% και το 4G+, για ταχύτητες έως 500 Mbps, το 90% του πληθυσμού της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ