Ιδού οι 11 υποψήφιοι για τηλεοπτικές άδειες

Ιδού οι 11 υποψήφιοι για τηλεοπτικές άδειες
Η μάχη για την εξασφάλιση άδειας παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής εκπομπής εθνικής εμβέλειας, για ενημερωτικό πρόγραμμα γενικού περιεχομένου έχει ξεκινήσει για τα καλά, και οι υποψήφιοι έχουν μπει στο παιχνίδι της διεκδίκησης.

Η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών στο πλαίσιο της προκήρυξης δημοπρασίας για την χορήγηση τεσσάρων αδειώνστη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έληξε σήμερα στις 15.00. Συνολικά κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιότητας.

Η ανακοίνωση των προεπιλεγέντων τηλεοπτικών σταθμών θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι είναι:

1- EIΔHΣEIΣ NTOT KOM ANΩNYMH PAΔIOTHΛEOΠTIKH KAI EMΠOPIKH ETAIPIA ΠAPOXHΣ ΠΛHPOΦOPIΩN KAI ENHMEPΩΣHΣ - ΣKAI AE,
2- NEA THΛEOPAΣH ANΩNYMH ETAIPEIA - STAR CHANNEL
3- ANTENNA TV AE
4- DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5- ALPHA ΔOPYΦOPIKH THΛEOPAΣH AE
6- IΩANNHΣ-BΛAΔIMHPOΣ X. KAΛOΓPITΣAΣ THΛEOPAΣH ΠANEΛΛAΔIKHΣ KAΛYΨHΣ MONOΠPOΣΩΠH ANΩNYMH ETAIPIA
7- AΛTEP EΓKO EΠIXEIPHΣH MEΣΩN MAZIKHΣ ENHMEPΩΣHΣ ANΩNYMOΣ ETAIPIA
8- PAΔIOTHΛEOΠTIKH A.E. - EPSILON TV .
9- ANEΞAPTHTOΣ THΛEOΠTIKOΣ ΠAPOXOΣ ΠEPIEXOMENOY ANΩNYMH ETAIPIA
10- THΛETYΠOΣ AE MEGA CHANNEL
11- City News Art tv

Ο υπουργός Επικράτειας, Νίκος Παππάς δήλωσε :«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής "κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί".

Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός.
Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ