Επτά κόλπα για να πληρώνετε λιγότερα στο κινητό

Επτά κόλπα για να πληρώνετε λιγότερα στο κινητό
Επτά κόλπα για να ξεφουσκώσετε τον λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας δημοσιεύει σήμερα το fpress.gr. Θα σας βοηθήσουν στο να εξασφαλίσετε αρκετά ευρώ χωρίς να θυσιάσετε τίποτα από τις καταναλωτικές σας συνήθειες. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσεκτική εφαρμογή στις δικές σας ανάγκες

Διαβάστε επίσης:

Crash test σε 30 συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας

  1. Tα «απεριόριστα» προγράμματα

Cosmote, Wind και Vodafone, πριμοδοτούν τις κλήσεις που γίνονται εντός του ίδιου δικτύου. Υπάρχουν προγράμματα τα οποία με χαμηλό πάγιο σου δίνουν τη δυνατότητα να καταναλώνεις ακόμη και 1500 λεπτά τηλεπικοινωνιακού χρόνου για κλήσεις προς αριθμούς του ίδιου δικτύου. Αυτά τα προγράμματα συμφέρουν εξαιρετικά αν γνωρίζετε ότι οι κλήσεις σας κατευθύνονται κυρίως προς αριθμούς της ίδιας εταιρείας. Προσοχή όμως: οι κλήσεις προς άλλα δίκτυα χρεώνονται αρκετά ακριβά καθώς κάθε λεπτό κοστίζει ακόμη και 33 λεπτά του ευρώ. Προσοχή λοιπόν ώστε να προσαρμόσετε σωστά τον λογαριασμό στις δικές σας ανάγκες.

  1. Τα συνδυαστικά προγράμματα

Και οι τρεις εταιρείες σου δίνουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσεις χαμηλότερες τιμές όταν συνδυάζεις περισσότερες από μια υπηρεσίες που παρέχονται. Στα πακέτα υπηρεσιών –κινητή, σταθερή και Internet- προσφέρονται εκπτώσεις στο μηνιαίο πάγιο που φτάνουν ακόμη και στα 20 ευρώ τον μήνα.

  1. τα οικογενειακά προγράμματα

Και τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν λανσάρει τα οικογενειακά προγράμματα. Σου εξασφαλίζουν μείωση έως και 20 ευρώ στα μηνιαία πάγια για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το οικογενειακό πρόγραμμα. Η κάθε εταιρεία ακολουθεί τη δική της πολιτική. Πάντως, υπάρχουν κοινοί κανόνες. Η έκπτωση των 20 ευρώ ισχύει για τα πακέτα με πολύ μεγάλο πάγιο (για παράδειγμα παρέχεται στα πάγια των 150 ευρώ). Για τους συνήθεις λογαριασμούς των 20,25 και 30 ευρώ, η έκπτωση κυμαίνεται από 2,5 ευρώ έως και 3,5 ευρώ ανά μήνα. Επίσης, υπάρχουν προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ένα οικογενειακό πρόγραμμα. Συνήθως οι εταιρείες ζητούν να μετέχουν στο πρόγραμμα τουλάχιστον δύο συνδέσεις με συμβόλαιο τα πάγια των οποίων θα κινούνται από ένα όριο και πάνω (π.χ 20 ευρώ).

  1. «Παζάρι» στην ανανέωση

Τους τελευταίους μήνες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν μειώσει τις επιδοτήσεις για την αντικατάσταση συσκευής όταν ανανεώνεις το συμβόλαιο. Η πρώτη προσφορά είναι συνήθως εξαιρετικά χαμηλή. Η υπόθεση όμως σηκώνει παζάρι. Ειδικά αν είστε καλός πελάτης με μεγάλες καταναλώσεις ( και φυσικά πληρώνετε τακτικά τους λογαριασμούς ή τους εξοφλείτε μέσω πιστωτικής κάρτας) υπάρχουν περιθώρια να εξασφαλίσετε κάτι καλύτερο. Συνήθως βοηθάει και η «απειλή» ότι θα αλλάξετε δίκτυο μέσω της διαδικασίας της φορητότητας.

  1. Έκπτωση στο πάγιο αντί για επιδότηση για συσκευή

Έληξε το συμβόλαιό σου και θέλεις να συνεχίσεις με την ίδια εταιρεία; Αντέχει η συσκευή κινητής τηλεφωνίας για άλλον έναν χρόνο; Σκέψου μήπως αντί για την παραδοσιακή επιδότηση για την αντικατάσταση του τηλεφώνου πάρεις μια έκπτωση από το μηνιαίο πάγιο. Όσο μεγαλύτερο είναι το πάγιο που πληρώνεις, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η έκπτωση. Για παράδειγμα, σε πρόγραμμα που έχει μηνιαίο πάγιο 25 ευρώ, μπορείς να εξασφαλίσεις έκπτωση 3 ευρώ τον μήνα ενώ σε πάγιο των 100 ευρώ η έκπτωση φτάνει στα 10 ευρώ μηνιαίως ή 120 ευρώ ετησίως. Σκεφτείτε και αποφασίστε.

  1. Ειδικές προσφορές και ευκολίες πληρωμής.

Λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών, οι εταιρείες –κάποιες σιωπηλά και κάποιες φανερά- κάνουν είτε ευκολίες πληρωμής είτε και εκπτώσεις σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν εγκαίρως το κινητό τους. Συνήθως, οι εταιρείες κάνουν 2-3 δόσεις ανάλογα με το προφίλ του κάθε πελάτη προκειμένου να τον κρατήσουν «ενεργό». Επίσης, πρόσφατα η Cosmote ανακοίνωσε ότι προχωράει σε έκπτωση 15% στο πάγιο των συνδρομητών που είναι άνεργοι ή έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

  1. Πριν πεινάσεις μαγειρεύεις…

Δεν είναι καιρός για δυσάρεστες εκπλήξεις ούτε από τον λογαριασμό της κινητής τηλεφωνίας. Γι’ αυτό και οι τρεις εταιρείες έχουν ανακοινώσει εφαρμογές που σε προειδοποιούν όταν κοντεύεις να καταναλώσεις τον δωρεάν χρόνο ομιλίας (ή τα δωρεάν γραπτά μηνύματα ή τα δωρεάν megabytes για μετάδοση δεδομένων) που προβλέπει το πρόγραμμά σου. Η Wind σε ειδοποιεί όταν θα σου απομείνουν 5 ευρώ από το μηνιαίο σου πάγιο για να δαπανήσεις. Μάλιστα, αν θέλεις, σταματά να σου προσφέρει υπηρεσίες που χρεώνονται όταν συμπληρωθεί το όριο που έχεις ορίσει. Η Vodafone σε ενημερώνει όταν καταναλώσεις το 80% του χρόνου που έχεις προαγοράσει ενώ η Cosmote σου δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθείς για τον χρόνο που σου απομένει με την αποστολή δωρεάν γραπτού μηνύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ