Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 7 Σεπτεμβρίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Γάλλος αφέντης στο κατοχικό ταμείο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κορυφώνονται οι πιέσεις από τις Βρυξέλλες για τα προαπαιτούμενα και τη…. δόση. Η τρόικα ζητεί κατάργηση φοροεκπτώσεων για τα προαπαιτούμενα και τη… δόση. Συνεργάτης της Λαγκάρντ ο monsieur Ζακ Λε Παπ που θα διαχειριστεί (!) εν λευκώ την εθνική μας περιουσία.

ΕΘΝΟΣ: «Νόμος & Taxis στις λαϊκές αγορές»

Η εφημερίδα σημειώνει: «αλλάζουν όλα: καθιερώνεται ηλεκτρονικό μητρώο για παραγωγούς, επαγγελματίες και πλανόδιους. Επανέλεγχος όλων των παλαιών αδειών και αυστηρότερα κριτήρια για τις νέες. ΑΦΜ και κωδικός ταμειακής μηχανής θα συνοδεύουν υποχρεωτικά κάθε άδεια. Νέοι κανόνες για πανηγύρια, παζάρια και καλλιτέχνες του δρόμου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φόροι-εξπρές σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «υστέρηση στις εισπράξεις άνω των 978 εκατ. στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, κρίσιμος μήνας για τις αποφάσεις ο Σεπτέμβριος με την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ. Στον τραπέζι η εφαρμογή των αυξήσεων στους φόρους από 1ης Οκτωβρίου αντί 1ης Ιανουαρίου».

ΕΣΤΙΑ: «Η αποδόμησις του κ. Τσίπρα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η σταδιακή απαξίωσις του Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, από σημαντική μερίδα του ξένου Τύπου αντανακλά εν πολλοίς και την αντίστοιχη ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

Η ΑΥΓΗ: «Τσιμπίδα για πλούσιους «χρεοκοπημένων» επιχειρήσεων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «φως στο ενδημικό φαινόμενο των «πτωχευμένων εταιρειών με πλούσιους ιδιοκτήτες» επιχειρεί να ρίξει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ύστερα από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Δραγασάκη».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Βάζω την άδεια, βάζεις το κανάλι;»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέος γύρος συζητήσεων ξεκινά μεταξύ παλιών και νέων καναλαρχών. Αναμένεται συνάντηση Καλογρίτσα-Κοντομηνά για τον Alpha, ενώ επαφές με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που έμειναν χωρίς άδεια θα επιδιώξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Χάνονται 5 δισ. ευρώ τον χρόνο από τον ΦΠΑ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «απώλειες εσόδων από ΦΠΑ ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή το τελευταίο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων του τρίτου μνημονίου, είχε το 2014 η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Αντιλαϊκή επιτάχυνση για το κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης» »

Αξιολόγηση