Τα πρωτοσελιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσελιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 24 Αυγούστου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος :

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εφιάλτης από τον Μουζάλα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τον εφιάλτη (180.000 ακόμη προσφύγων) που περιμένει την Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία σπάσει τη συμφωνία με την Ε.Ε. ομολόγησε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας".

ΕΘΝΟΣ: "Οι μαρτυρίες ρίχνουν φως στην τραγωδία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την έρευνα των δικηγόρων της ασφαλιστικής εταιρείας του ταχύπλοου σκάφους "Duende", η οποία κατατέθηκε χθες στο λιμεναρχείο της Αίγινας και περιλαμβάνει αναλυτικό χρονικό των γεγονότων, αλλά και ενυπόγραφες καταθέσεις ατόμων που ενεπλάκησαν στη ναυτική τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το "Έθνος". Παράλληλα, δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο-ντοκουμέντο που τραβήχτηκαν μερικά λεπτά μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στην Αίγινα".

ΕΣΤΙΑ: "Έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη. Κατώτεροι των περιστάσεων οι πολιτικοί ταγοί".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι ηγεσίες της Ευρώπης αποδεικνύονται καθημερινώς κατώτερες των περιστάσεων. Οι εξελίξεις, όμως, τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς , και η Ιστορία , δυστυχώς, δεν θα περιμένει την άνοδο μιας νέας γενιάς πολιτικών'.

Η ΑΥΓΗ: "Ν.Δ. "αδειάζει" Ν.Δ. Σύγκρουση ενόψει "ανασχηματισμού" και ΔΕΘ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καζάνι που βράζει η Ν.Δ. ενόψει ΔΕΘ και εσωκομματικού "ανασχηματισμού". Οι διαφορετικές στρατηγικές όσον αφορά την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος αναδείχθηκαν ξεκάθαρα με αφορμή το ανεύθυνο επικοινωνιακό παιχνίδι περί ελονοσίας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κόφτες" στα ρολόγια του νερού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυξήσεις κυρίως για τους αγρότες φέρνει το περιβαλλοντικό τέλος που προστίθεται στα τιμολόγια, με βάση κοινοτική οδηγία. Η απόφαση που τέθηκε σε διαβούλευση προβλέπει χαμηλές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και κίνητρα για τη μείωση της κατανάλωσης και την αντιμετώπιση των διαρροών στο δίκτυο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σήμα κινδύνου για το προσφυγικό".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με κάθε τρόπο η Ελλάδα πρέπει να υπερασπιστεί την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, καθώς, σε περίπτωση κατάρρευσής της, η χώρα μας θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 130.000 έως 180.000 πρόσφυγες, προειδοποίησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επιχειρησιακές Συμβάσεις "σφαγιασμού" των εργατικών δικαιωμάτων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση, προετοιμάζοντας τις επόμενες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, αυτοπροβάλλεται ως υπερασπιστής των Συλλογικών Συμβάσεων και των εργατικών δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις που μειώνουν μισθούς, επιβάλλουν "εργασιακή ειρήνη", σύροντας τους εργαζόμενους στη στήριξη και προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων".

ΤΑ ΝΕΑ: "ΣΥΡΙΖΑ κερνάει ΣΥΡΙΖΑ πίνει".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γενικευμένες αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για πάρτι ημετέρων στη σίτιση των μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας Σερρών. Ήδη η αντιπολίτευση κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, ενώ πληθαίνουν οι απορίες για τη συνολική διαχείριση των δομών φιλοξενίας και το πώς ανατέθηκαν με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες τα σχετικά έργα".

Kontranews: "Πότε θα τελειώσουν τα βάσανά μας και πότε θα έρθει η ανάπτυξη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιμέτωπος με έναν ακόμα μαύρο Σεπτέμβρη θα βρεθεί ο κόσμος, που εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια ζει τον εφιάλτη των καταστροφικών μνημονίων που απ΄ότι φαίνεται δεν έχουν τέλος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κυνήγι για έσοδα. Εντείνονται οι έλεγχοι από την εφορία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αγριεύει η Εφορία και κλιμακώνει τη μάχη για τα έσοδα: Οι έλεγχοι εντείνονται ενώ παράλληλα η "καταιγίδα" των κατασχετηρίων κτυπά οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη, που δεν συμμορφώθηκαν με τις ειδοποιήσεων ούτε και υπάχθηκαν σε ρυθμίσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προϋπολογισμός υψηλού ρίσκου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με την αγωνία του οικονομικού επιτελείου να κορυφώνεται όσον αφορά την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, ειδικά στο σκέλος των εσόδων, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν στην τελική ευθεία για την προετοιμασία του προϋπολογισμού του 2017".

Αξιολόγηση