Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 21 Ιουνίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Άγρια επίθεση στους αγρότες!

Η εφημερίδα γράφει ότι: «διπλό χτύπημα. Τους κόβουν παροχές, τους ζητούν επιστροφή αποζημιώσεων. 82.000 λιγότεροι φέτος αυτοί που δικαιούνται δωρεάν διακοπές, εκδρομές, θέατρο και βιβλία. 88.000 καλούνται να δώσουν πίσω ποσά που εισέπραξαν την περίοδο 2008-2009».

ΕΘΝΟΣ: «Χρυσές λύσεις για χαμηλές βαθμολογίες»

Η εφημερίδα σημειώνει: τις καλύτερες επιλογές για το μέλλον τους αναζητούν τώρα οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ καθώς μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους και τον υπολογισμό των μορίων τους αρχίζει η «μελέτη» για την επιλογή των σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Καταργούνται τριετίες και επιδόματα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ρητή αναφορά στα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου για καθορισμό κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ ή χαμηλότερα –με αποδέσμευση όλων των επιδομάτων από την 1η Ιανουαρίου 2017.Οριστικό τέλος για τα επιδόματα γάμου, τέκνων, σπουδών, ανθυγιεινής εργασίας και τις προσαυξήσεις λόγω προϋπηρεσίας (τριετίες).

ΕΣΤΙΑ: «Απλή αναλογική χωρίς μπόνους»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πάγια υπήρξε η θέσις της Αριστεράς περί εκλογικού συστήματος απλής αναλογικής. Ιστορική έχει μείνει η φράσις «απλή και άδολος αναλογική» ακόμη και πριν αυτής της συγκροτήσεως του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Αλισβερίσι για τον εκλογικό νόμο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πεδίο πολιτικών διεργασιών και ανακατατάξεων φαίνεται ότι θα αποτελέσει η διαπραγμάτευση για τον εκλογικό νόμο μεταξύ των κομμάτων. Η κυβέρνηση προτίθεται να προτείνει απλή αναλογική, πιθανότατα με όριο εισόδου στη Βουλή και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το τέχνασμα με το μπόνους»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με έναν ακόμη χειρισμό για τον εκλογικό νόμο το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να φέρει τον δημόσιο διάλογο στα μέτρα του. Η πρόταση που καταθέτει τώρα προβλέπει την έξτρα έδρες από ένα ποσοστό και άνω (π.χ. 35%) για το πρώτο κόμμα ή τον συνασπισμό κομμάτων. Βεβαίως το σύστημα παραμένει ενισχυμένη αναλογική παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις».

KONTRA NEWS: «Τσιγκούνηδες εφοπλιστές οι Γερμανοί θα σας φάνε τα καράβια και τα λεφτά που έχετε έξω»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα που κράτησε την Ελλάδα όρθια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη έχουν βάλει τώρα στο στόχαστρο οι τοκογλύφοι των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Πρόκειται για τον εμπορικό μας στόλο, έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, τον οποίο οι λεγόμενοι εταίροι επιχειρούν να αφανίσουν, για να υποδουλώσουν ολοκληρωτικά τη χώρα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η κρίση ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις στην ΕΕ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μεγάλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις έχει φέρει, μεταξύ άλλων, η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το σύνολο των χωρών να προωθούν μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης ευελιξίας σε μία προσπάθεια να τονώσουν την απασχόληση».

Αξιολόγηση