Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 10 Ιουνίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Λίστα με Έλληνες μελλοθάνατους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των δηλώσεων από κυβερνητική χείλη που διαβεβαίωναν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο από τους τρομοκράτες του ISIS, ομάδα χάκερ, που φέρεται ότι έχει άμεση σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη μια λίστα θανάτου, στην οποία περιλαμβάνονται «στόχοι» και στη χώρα μας!».

ΕΘΝΟΣ: «Ευρω-βόμβα για τις ομαδικές απολύσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «με κατάρρευση απειλείται άμεσα το προστατευτικό για τους εργαζόμενους νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στη χώρα μας εδώ και 33 χρόνια για τις ομαδικές απολύσεις, ύστερα από εισαγγελική πρόταση –σοκ προς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) με την οποία κρίνεται αντίθετο προς το ενωσιακό δίκαιο ως περιοριστικό της επιχειρηματικής ελευθερίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «προαγωγικές εξετάσεις μόνο για 4 ή 5 βασικά μαθήματα και μείωση διδακτικών ωρών για Αρχαία, Βιολογία, Γεωγραφία. Μείωση ύλης έως 30%. Πιλοτική εφαρμογή περιγραφικής βαθμολογίας. Αναβαθμίζονται οι Σχολές Υπαξιωματικών με τη φοίτηση να αυξάνεται από δύο σε τρία χρόνια. Αλλά και 2.000 λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών».

ΕΣΤΙΑ: «Το Σύνταγμα του κ. Φίλη»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ο κ. Φίλης είναι ο δεύτερος υπουργός αυτής της κυβερνήσεως που φαίνεται να έχει μελετήσει προσεκτικά τις πρακτικές του Ναζισμού. Μετά την χρήση της ρητορικής Γκαίμπελς από τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, εξ’ αφορμής της φορολογικής επιβαρύνσεως του καφέ και των τσιγάρων, έρχεται και ο κ. Φίλης που φαίνεται να εισηγείται την τακτική της Gleichschaltung, δηλαδή της σταδιακής απαξιώσεως με στόχο την τελική απαγόρευση της λειτουργίας κινήσεων πολιτών και ενδεχομένως και κομμάτων».

Η ΑΥΓΗ: «Άδωνις και Σία βαράνε την κατσαρόλα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πολιτικοί υποστηρικτές του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη, τουιτεράδες τύπου Μουρούτη και ορισμένοι ακραιφνώς νεοφιλελεύθεροι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού είναι οι «ακομμάτιστοι» οργανωτές των συγκεντρώσεων «Παραιτηθείτε» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 του μήνα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: « «Αναθεώρηση χωρίς ταμπού»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρόθυμος να αναμετρηθεί με όλες τις απόψεις γύρω από τη συνταγματική αναθεώρηση εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. «Η διαχείριση της κρίσης, χωρίς όραμα για μεγάλες τομές, γρήγορα θα μετατραπεί σε κρίση της διαχείρισης», είπε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σήμα κινδύνου για τα λιμάνια»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αυστηρές προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις που έχουν οι κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικοποιήσεων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ απηύθυναν τόσο ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας όσο και οι φορείς της κρουαζιέρας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση σε μισθούς, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού, μιλώντας για «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση για τα Εργασιακά και παραπέμποντας για το φθινόπωρο τις όποιες αποφάσεις, η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

ΤΑ ΝΕΑ: «Οι Αγανακτισμένοι ξανάρχονται»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «εκρηκτική πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η προγραμματισμένη διαδήλωση για την επόμενη Τετάρτη στην Πλατεία Συντάγματος, μετά τις προβληματικές – αν όχι ακραία αντιδημοκρατικές – δηλώσεις του υπουργού Παιδείας».

KONTRA NEWS: «Κίνημα κατσαρόλας ετοιμάζει ο Μητσοτάκης»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μέχρι τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι χρεοκοπημένοι νταβατζήδες και όλο το παλιό πολιτικό σύστημα τάιζαν τον κόσμο με το παραμύθι της δήθεν Αριστερής παρένθεσης προεξοφλούσαν ναυάγιο της διαπραγμάτευσης, εκλογές και οικουμενική».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Φόβοι για έμφραγμα στο Taxisnet»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αγωνία στο υπουργείο Οικονομικών. Προειδοποίηση από Τρ. Αλεξιάδη ότι δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. Η μαζική υποβολή την τελευταία στιγμή θα δοκιμάσει τις αντοχές του Taxis. Απομένουν περισσότεροι από 3,5 εκατ. πολίτες να υποβάλουν τις δηλώσεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Με το σταγονόμετρο τα κεφάλαια στις μμε»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «περίπου το 30% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το 13% των μμε στην Ιρλανδία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες θεωρούν ως το πλέον σημαντικό πρόβλημά τους την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, σε σύγκριση με περίπου 7% των μμε στην Αυστρία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία».

Αξιολόγηση