Τα πρωτοσελιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσελιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 2 Ιουνίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Φθηνοί φορο-εισπράκτορες με πλεόνασμα θράσους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (που λειτουργεί πλέον ως κράτος εν κράτει) διεκδικεί από φτωχούς φορολογουμένους μικροποσά τα οποία δεν μπορεί να «τραβήξει» από λογαριασμούς που έχουν «ακατάσχετο».

ΕΘΝΟΣ: «Με εκπλήξεις οι βάσεις σε ΑΕΙ & ΤΕΙ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την επεξεργασία των γραπτών. Χαμηλώνει ο πήχης εισαγωγής σε δεκάδες σχολές. Μεγάλες ευκαιρίες εισόδου στα Παιδαγωγικά Τμήματα της περιφέρειας. Άνοδος αναμένεται στις περιζήτητες σχολές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Άγριο ψαλίδι στα μερίσματα του Δημοσίου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κατάργηση των κατώτατων ορίων μειώνει τα ποσά που λαμβάνουν πολλοί συνταξιούχοι του Δημοσίου από τα 90 στα 30 ευρώ. Χάνουν το μισό μέρισμα όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από το Δημόσιο με διαδοχική ασφάλιση. Με τροπολογία καταργούν τα οικογενειακά επιδόματα από τις συντάξεις δημοσίου και στρατιωτικών».

ΕΣΤΙΑ: «Ανοικτός ο τ. Βασιλεύς σε δημοψήφισμα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε όλες τις περιπτώσεις, ειδικώς όταν οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες είναι οριακές, όπως στην παρούσα φάση στην Ελλάδα, η τηλεοπτική παρουσία και παρέμβασις του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου «ανοίγει» θεματικές και δημιουργεί συζητήσεις».

Η ΑΥΓΗ: «Μόνη με τις off shore η Νέα Δημοκρατία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «με 190 «ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ πέρασε η τροπολογία που θεσπίζει το ασυμβίβαστο της πολιτικής ιδιότητας με τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες. «Παρών» η Ένωση Κεντρώων. Αλ. Τσίπρας: Η Ν.Δ. το έβαλε στα πόδια μπροστά στο ογκώδες στρατηγικό της αδιέξοδο, διότι την ορίζουν διαπλοκή και κίτρινος Τύπος».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Άτακτη υποχώρηση»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «να μην πάρει μέρος στη συζήτηση επί της τροπολογίας για τις offshore επέλεξε η Ν.Δ.. Οι βουλευτές ήταν διχασμένοι για τη στάση που θα κρατούσαν κατά την ονομαστική ψηφοφορία. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε εσωκομματικές τριβές. «Η Ν.Δ. τα έβαλε στα πόδια» σχολίασε η κυβέρνηση».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Βαλς: Στήριξη για επενδύσεις, χρέος»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μήνυμα ότι το Παρίσι θα στηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, αλλά και στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, αποστέλλει, μέσω συνέντευξης στην «Κ», ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Αλ. Τσίπρα και τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Συμπληρωματικά μέτρα-φωτιά»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τη συμπλήρωση των αντιλαϊκών μέτρων για το κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης» του 3ου μνημονίου έφερε η κυβέρνηση με χτεσινοβραδινές τροπολογίες. Με τα συμπληρωματικά μέτρα μεταξύ άλλων βάζει πιο βαθιά το μαχαίρι στην περικοπή του ΕΚΑΣ, ρυθμίζει τη ενεργοποίηση του «κόφτη», επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Βουλή-Κλεφτοπόλεμος για τις οφσόρ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η σύγκρουση στη Βουλή μετά την κυβερνητική αναδίπλωση για τις οφσόρ βουλευτών και υπουργών αφήνει τελικά περισσότερες σκιές από όσες προσπάθησε να σβήσει. Οι καταγγελίες για πολιτικό χρήμα και επιχείρηση συγκάλυψης εμπλεκομένων μάλλον βάρυναν την κυβέρνηση, παρότι η ΝΔ επέλεξε την αποχή προκαλώντας σχόλια μεταξύ των στελεχών της».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Πράσινες-κίτρινες-κόκκινες κάρτες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «όσοι πέτυχαν στο έργο τους και μια νέα γενιά ικανών στελεχών. Όσοι έχουν ακόμη την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού αλλά δεν απέδωσαν. Όσοι, χωρίς να παράγουν έργο, προκάλεσαν ζημιά στην κυβέρνηση».

VOICE: «Ίδρυμα διά βίου μάσας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πρώτη φορά αριστερή (συγ)κάλυψη οργίου. Οι διπλοπληρωμές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τα στοιχεία των οικονομικών αρχών. Τα χαμένα καρνέ, τα «πειραγμένα τραπεζικά εξτρέ και ο «user 45» ».

KONTRA NEWS: «Δραπέτευσαν από τη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «δραπέτευσε χθες από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους βουλευτές του κόμματός του, για να αποφύγουν το σφυροκόπημα του Αλέξη Τσίπρα και την απολογία για τη σύνδεση της ΝΔ, των κορυφαίων στελεχών της και συγγενικών της προσώπων με τις offshore και τις υπόλοιπες εξωχώριες εταιρείες».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Έρχεται λίστα-φωτιά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πρώτη προειδοποίηση σε 50.000 μικρο-οφειλέτες με μαζική αποστολή e-mail. Οι φορολογούμενοι καλούνται να τακτοποιήσουν άμεσα τις οφειλές στην εφορία. Επιστολές και σε όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Απειλούνται με δημοσιοποίηση των ονομάτων τους».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ουραγός η Ελλάδα στο πακέτο Γιούνκερ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ουραγός είναι η Ελλάδα στη συμμετοχή μμε στο πακέτο Γιούνκερ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Κομισιόν με αφορμή τον απολογισμό του πρώτου έτους, λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ)».

Αξιολόγηση