Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 20 Απριλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Λεφτά υπάρχουν μόνο για τις ΜΚΟ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «λάβαμε δωρεά 1.500 ευρώ από τους φίλους μας στην Ολλανδία. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Συνεχίστε να ενισχύετε τον αγώνα μας, οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη τα χρήματά σας». Εκατοντάδες τέτοιου είδους μηνύματα κατακλύζουν πλέον καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

ΕΘΝΟΣ: «Ο λογαριασμός για φόρους και συντάξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μειώσεις σε νέες κύριες, επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα. Μόνιμοι μηχανισμοί αναπροσαρμογής ανάλογα με τα ελλείμματα και τους δημοσιονομικούς στόχους. Αναλυτικά οι νέες κλίμακες και πίνακες με επιβαρύνσεις και τις ελαφρύνσεις για 6 εκατ. φορολογουμένους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αύξηση φόρων μείωση συντάξεων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «άγριο ψαλίδι σε άθροισμα κύριων-επικουρικών άνω των 1.300 ευρώ και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Εμπαίζουν τους νέους επιστήμονες: την έκπτωση στις εισφορές της πρώτης πενταετίας θα την πληρώσουν στο μέλλον».

Η ΑΥΓΗ: «Κωδικός «σταθερότητα» »

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εξάντληση της τετραετίας για παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας ο σταθερός πολιτικός σχεδιασμός. Ντομπρόβσκις (αντιπρόεδρος Κομισιόν): Είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας»..

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ποιοι πληρώνουν το μάρμαρο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέα βάρη για τους πολίτες φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αλλάζει εκ βάθρων τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ποιοι γλιτώνουν προσωρινά. Τι θα γίνει με τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Αλλαγές έρχονται στο αφορολόγητο και στις νέες φορολογικές κλίμακες».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Βαρύς ο νέος λογαριασμός Τσίπρα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μικρές ελαφρύνσεις για εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων στα 27.000 έως 43.000 ευρώ και επιβαρύνσεις για τα χαμηλότερα αλλά και τα υψηλά εισοδήματα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, που εκτιμάται ότι θα αποφέρει 1,8 δισ. επιπλέον φόρους».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Όλοι στον αγώνα! στην 48ωρη απεργία!

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «δημοσιοποίησε η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο: «Βροχή» πέφτουν οι νέες περικοπές στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις και πολύ περισσότερο στις νέες συνταξιοδοτήσεις. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση βάζει μαχαίρι στις επικουρικές, στο εφάπαξ, στα μερίσματα του Δημοσίου και καταργεί το ΕΚΑΣ μέχρι το 2019».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αριστερό χέρι στην τσέπη»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «φορολογικό: και οι μισθωτοί από 700 ευρώ στο κάδρο των επιβαρύνσεων. Στο στόχαστρο ενοίκια και μερίσματα και όσοι έχουν μισθό και μπλοκάκι μαζί. Ασφαλιστικό: Μεγάλοι χαμένοι όσοι έχουν πάνω από 25 χρόνια ασφάλισης. Μαχαίρι σε ΕΚΑΣ, επικουρικές, εφάπαξ και συντάξεις χηρείας».

KONTRA NEWS: «Πως αντέχεις ρε Αλέξη, τόσους εκβιασμούς;»

Η εφημερίδα γράφει ότι «απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας το νέο εκβιασμό των ξένων τοκογλύφων, που απαιτούν να λάβουμε για… προληπτικούς λόγους (!) επιπρόσθετα μέτρα 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, γιατί όπως ισχυρίζονται η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να πιάσει τους στόχους τους οποίους θέτει το πρόγραμμα!».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αυξάνονται εισφορές, μειώνονται συντάξεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μεγαλύτερα ποσά θα πληρώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Επιβάλλεται εισφορά 20% επί του εισοδήματος στα «μπλοκάκια» με κύρια σύνταξη. Υποχρεωτική η καταβολή μέσω τράπεζας των μισθών, εισφορών και φόρου».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διπλό «χτύπημα» και έπεται συνέχεια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η πρώτη πράξη του «δράματος» των φορολογουμένων και ασφαλισμένων άρχισε καθώς η κυβέρνηση υλοποιώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις προχώρησε στη δημοσιοποίηση των αλλαγών στο ασφαλιστικό και στη φορολογία, με στόχο τα 3,5 δισ. ευρώ».

Αξιολόγηση