Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα σήμερα 19 Απριλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Γκιλοτίνα μετά το Πάσχα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «επιστρέφει ύστερα από έναν χρόνο η απειλή της ασφυξίας στα κρατικά ταμεία. Τα πρώτα σημάδια στενότητας εκτιμάται ότι θα γίνουν ορατά μέσα στον Μάιο, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα δεν φαίνεται να επαρκούν για τον Ιούνιο, αν δεν εκταμιευθεί νωρίτερα έστω ένα μέρος της εκκρεμούς δόσης των 5,7 δισ. ευρώ».

ΕΘΝΟΣ: «Ρυθμίσεις αλά καρτ στα κόκκινα δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «συγκεκριμένος τύπος διακανονισμού ανά κατηγορία δανειολήπτη, που θα είναι δεσμευτικός για τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης και funds. Τι προβλέπεται για περιπτώσεις όπου το ύψος του δανείου είναι υψηλότερο από την αξία του ακινήτου. Διετής προστασία για όλους τους ανέργους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αφορολόγητο στα… μέτρα του ΔΝΤ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σταδιακή μείωση έως το 2018 του αφορολόγητου στις 8.180 ευρώ, αύξηση του ΦΠΑ στο 24% για λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ξενοδοχεία, ψαλίδι σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών, ιατρών ΕΣΥ».

ΕΣΤΙΑ: «Αποτυχία διαρκείας η διαπραγμάτευσις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: το γεγονός ότι η διαπραγμάτευσις ήταν επί της ουσίας αυτοσκοπός για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχε διαφανεί από την πρώτη κιόλας στιγμή αναλήψεως των καθηκόντων της, τον Ιανουάριο του 2015».

Η ΑΥΓΗ: «Τίποτα πέρα από τα συμφωνηθέντα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στην αυστηρή τήρηση της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου, τόσο ως προς τους στόχους και τα μέτρα όσο και ως προς τα χρονοδιαγράμματα, εμμένει η κυβέρνηση, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την αξίωση των δανειστών υπό της πιέσεις του ΔΝΤ για προσδιορισμό «δεξαμενής» πρόσθετων μέτρων 3 δισ. που θα ισχύσουν σε περίπτωση αποτυχίας του προγράμματος του 2018».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:« «Θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα»»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τις αντοχές της κυβέρνησης να σηκώσει το πρόσθετο βάρος ενός επιπλέον πακέτου μέτρων περιέγραψε ο Γ. Δραγασάκης. Τόνισε ότι η συμφωνία του καλοκαιριού αποτελεί το απώτερο αποδεκτό όριο. «Εκλεχθήκαμε στη βάση της συμφωνίας του Ιουλίου. Οτιδήποτε άλλο μας δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ξανά στη ζώνη του ατυχήματος»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε σκλήρυνση της στάσης της, μετά τον απόλυτο αιφνιδιασμό από τη συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ, οδηγείται η Αθήνα, που διαμηνύει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει από τώρα μέτρα για το 2018 ως «δικλίδα ασφαλείας» για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 3,5%, με αποτέλεσμα να δημιουργείται και πάλι σκηνικό –θρίλερ στη διαπραγμάτευση».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νόμος-λαιμητόμος που σαρώνει τους πάντες! Να δοθεί μαζική λαϊκή απάντηση»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, Τρίτη, ο νόμος-λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας, με στόχο η συζήτησή του να ολοκληρωθεί στις Επιτροπές μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια αμέσως μετά το Πάσχα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το τρενάκι του τρόμου»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με εκτροχιασμό πλέον κινδυνεύει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Το ορόσημο της 22ας Απριλίου για συμφωνία θεωρείται πλέον ανέφικτος στόχος και πάμε τουλάχιστον για τον Μάιο. Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί εκ νέου και δεν φαίνεται να έχει ξεκάθαρο πλάνο για το πώς θα καταφέρει να υλοποιήσει δεσμεύσεις που απαιτούν σκληρά μέτρα αλλά καταρρίπτουν τις υποσχέσεις της σε όλα τα πεδία».

KONTRA NEWS: «Επικίνδυνα παιχνίδια πρακτόρων στην Ειδομένη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τα επικίνδυνα παιχνίδια που στήνουν ξένοι πράκτορες στην Ειδομένη, που εμφανίζονται με την προβιά των αλληλέγγυων και των ΜΚΟ, πρέπει να τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα. Σε διαφορετική περίπτωση ο προσφυγικός καταυλισμός θα μετατραπεί σε στρατόπεδο στρατολόγησης ακραίων και ανεξέλεγκτων προβοκατόρων».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τελειώνει ο χρόνος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «επιστρέφουν στην Αθήνα οι δανειστές ζητώντας συνολικό πακέτο μέτρων 8 δισ. ευρώ. Στα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα ποντάρει τώρα η Αθήνα. Ασφυκτική πίεση των θεσμών για μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.182 ευρώ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σε δόσεις η απελευθέρωση των «κόκκινων» δανείων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μετά την πρόταση για αύξηση του ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα –από το 23% στο 24%, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τρίτο πακέτο μέτρων της α’ αξιολόγησης, η κυβέρνηση αναμένεται να «υποδεχθεί» με συμβιβαστική διάθεση και για το μείζον θέμα των «κόκκινων» δανείων».

Αξιολόγηση