Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 18 Απριλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: « «Λύση» με αγριότητες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε μια «λύση» με αγριότητες καταλήγουν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να γεφυρώσουν τη μεταξύ τους απόσταση και να δέσουν χειροπόδαρα την κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες».

ΕΘΝΟΣ: «Οι νέες συντάξεις για όλο το Δημόσιο»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μεγάλοι χαμένοι ένστολοι, ειδικά μισθολόγια, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί, μηχανικοί. Πλέγμα προστασίας για όσους συνταξιοδοτηθούν την επόμενη τριετία και χάνουν πάνω από 20%. Με εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα τέκνων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συντάξεις από τα 55 στο Δημόσιο!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αλλάζουν επί το ευνοϊκότερον τα όρια ηλικίας για δημοσίους υπαλλήλους με βάση εγκύκλιο που δεν είχε δημοσιοποιηθεί. Ποιοι γλιτώνουν τη συνταξιοδότηση στα 67 ή στα 62 και θεμελιώνουν αναδρομικά «έξοδο» ακόμη και πριν από τα 55».

ΕΣΤΙΑ: «Το τέλος των νεολαιών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το σύνταγμα της Ελλάδος, στο άρθρο 29, ορίζει τα εξής: «Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ρήτρα αιχμαλωσίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι σχέσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές. Το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι –κατά κύριο λόγο το Βερολίνο- συμφώνησαν να ζητήσουν από την Αθήνα να δεσμευτεί στη λήψη πρόσθετων μέτρων 3 δισ. εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ανεβαίνει πάλι ο λογαριασμός»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με ένα πακέτο πρόσθετων μέτρων έως 3 δισ. ευρώ επέστρεψε από την Ουάσιγκτον το οικονομικό επιτελείο. Η κυβέρνηση συζητά το πακέτο αυτό, το οποίο ανεβάζει τον λογαριασμό της αξιολόγησης σε επίπεδα πάνω από τα 5 δισ. ευρώ που ήταν ήδη στο τραπέζι».

KONTRA NEWS: «Φτάνει πιά! Να τελειώνουμε με τη διαπραγμάτευση»

Η εφημερίδα γράφει ότι «επί μήνες τώρα η κοινωνία και η αγορά βομβαρδίζονται κάθε μέρα από τα κανάλια και τις εφημερίδες της διαπλοκής ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει όλο και πιο σκληρά μέτρα, τα οποία, όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Ναι» υπό όρους σε πρόσθετα μέτρα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η κυβέρνηση φέρεται να μην απορρίπτει και να συζητεί την πρόταση των δανειστών για τη λήψη και προληπτικών μέτρων –πέραν των 5,4 δισ. ευρώ τα οποία θα εφαρμοστούν το 2018, εάν διαπιστωθεί πως ο στόχος για το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν επιτυγχάνεται».

Αξιολόγηση