Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 11 Απριλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ουαί υμίν, Γερμανοί και Φαρισαίοι!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η καταιγίδα των αποκαλύψεων για τα Panama Papers, που αγγίζουν πολλούς ηγέτες του πλανήτη, πλέον "ακουμπά" και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τον άνθρωπο με τα δύο πρόσωπα, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, την ώρα που κουνούσε το δάχτυλο στους Έλληνες και τους Ευρωπαίους ζητώντας τήρηση των νόμων και των συμφωνιών φρόντιζε να καλύπτει τους φοροφυγάδες».

ΕΘΝΟΣ: «Παιχνίδια φωτιάς με τους πρόσφυγες»

Η εφημερίδα σημειώνει: «περιορισμένες είναι οι μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά μετά τις 20 Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησε επισήμως η εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης- Άγκυρας για το Προσφυγικό. Την ίδια ώρα, ασφυξία επικρατεί στο Ελληνικό, με τη διοίκηση της «Ελληνικό ΑΕ» να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «400.000 στη σύνταξη πριν τα 62»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σύνταξη πριν τα 62 «κλειδώνουν» πάνω από 400.000 ασφαλισμένοι από όλα τα Ταμεία, οι οποίοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, έχουν τις προϋποθέσεις για να θεμελιώσουν δικαίωμα εξόδου με τα μεταβατικά όρια ηλικίας, στην πενταετία 2016-2021, με 20 έως 37 χρόνια ασφάλισης».

ΕΣΤΙΑ: «Πορώδη τα σύνορα της Χώρας»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το πρώτο και βασικό στοιχείο της εθνικής κυριαρχίας στο Διεθνές Δίκαιο, όπως διδάσκονται στα πρώτα ήδη μαθήματα οι φοιτητές της Νομικής, είναι ο σεβασμός των συνόρων. Η παρούσα κυβέρνησις φαίνεται ότι δεν έχει κατανοήσει τα στοιχειώδη».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Έξτρα μνημόνιο για το χρέος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ένα ακόμα μνημόνιο, το τρίτο σε διάστημα οκτώ μηνών, θα πρέπει να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να κλείσει η αξιολόγηση. Θα περιλαμβάνει «πακέτο» μέτρων και μεταρρυθμίσεων που θα συνδέονται με την αναδιάρθρωση του χρέους, θέμα που θα συζητηθεί στο επόμενο διάστημα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Η χώρα της αγωνίας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε κλοιό αβεβαιότητας κινείται η χώρα. Ανοικτά μέτωπα παντού και η κυβέρνηση αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό της, αδιαφορώντας για τη δραματική τροπή των εξελίξεων. Από το Προσφυγικό ως την αξιολόγηση και τον τραγέλαφο με τις ιδιωτικοποιήσεις».

KONTRA NEWS: «Άρπαξαν 8,5 εκ. από το ALTER και τα έστειλαν σε λογαριασμούς τους στην Ελβετία»

Η εφημερίδα γράφει ότι «από το 2003 γράφουμε και φωνάζουμε ότι έπεφτε πολύ κλέψιμο στο ALTER, μέχρι και σε ωριαία εκπομπή βγήκαμε και ζητήσαμε να διενεργηθεί έλεγχος στα οικονομικά του καναλιού, αλλά δυστυχώς η φωνή μας καλυπτόταν από τους πολιτικούς που λάδωναν οι τότε ιδιοκτήτες του ALTER Θανάσης Αθανασούλης και Γιώργος Βαλσαμίδης».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Λύση χωρίς ελάφρυνση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: « «αρκετά αισιόδοξος» ότι οι δανειστές θα καταλήξουν εντός των επόμενων εβδομάδων σε μια λύση για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας όμως ότι η λύση δεν θα περιλαμβάνει ελάφρυνση του χρέους».

Αξιολόγηση