24ωρη απεργία στα λιμάνια -Δεμένα τα πλοία

24ωρη απεργία στα λιμάνια -Δεμένα τα πλοία
Όλα τα εμπορικά λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ κατά της ιδιωτικοποίησης.

Στο πλαίσιο της απεργίας προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Ζάππειο αντιδρώντας στη σύμβαση για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO Shipping Corporation, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η ΟΜΥΛΕ επισημαίνει πως έχει την πρόθεση είναι να προχωρήσει σε καταγγελία στην επιτροπή ανταγωνισμού και στο ελεγκτικό συνέδριο για την πώληση των λιμανιών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και σημειώνει ότι με τη σημερινή κινητοποίηση θα καταστεί σαφής «η απόφασή μας ότι λιμάνια χωρίς πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν ούτε στον Πειραιά, ούτε στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε κανένα άλλο λιμάνι».

Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) έχουν αποφασίσει συγκέντρωση στον Επιβατικό Σταθμό στις 10, πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ θα απέχουν και από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο.

Αξιολόγηση