Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 4 Απριλίου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βόμβα χρεοκοπίας!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή στα ευρωπαϊκά χρονικά συνωμοσία σε βάρος της Ελλάδας βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την απρόσμενη αποκάλυψη των WikiLeaks και των υπόγειων συνεννοήσεων ανάμεσα στον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα Ντέλια Βελκουλέσκου».

ΕΘΝΟΣ: «3 σενάρια μετά το «ΔΝΤ γκέιτ»

Η εφημερίδα σημειώνει: «τρία σενάρια για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα που συνδέονται με το μείγμα και το εύρος των δημοσιονομικών μέτρων βρίσκονται στο τραπέζι υπό τη σκιά των αποκαλύψεων των WikiLeaks. Το βασικό ερώτημα για την επόμενη μέρα έχει να κάνει με το είδος της εμπλοκής του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα νέα όρια ηλικίας για γυναίκες και μητέρες ανηλίκων»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πως αλλάζουν τα μπόνους για τα τέκνα και πόσα χρόνια γλιτώνουν αν κλείνουν έως 37 έτη εργασίας, πώς αποφεύγουν το έξτρα πέναλτι 10% με μειωμένη σύνταξη. Ποιες κλειδώνουν σύνταξη στα 55 και ποιες πριν από τα 67».

ΕΣΤΙΑ: «Δέκα ερωτήματα σε κυβέρνηση-ΔΝΤ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δέκα αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν έπειτα από την δημοσιοποίηση της υποκλαπείσας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Πωλ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, την οποία όλες οι πλευρές φέρεται να αποδέχονται ως αυθεντική».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μπουρλότο από το ΔΝΤ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «συγκλονιστικά στοιχεία για την τακτική του ΔΝΤ δημοσίευσαν τα WikiLeaks, ενώ σήμερα ξεκινά ο νέος γύρος των διαβουλεύσεων Αθήνας και δανειστών. Μέχρι και πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στην ελληνική οικονομία σχεδίαζαν Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μπλέξαν οι γραμμές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «συνθήκες αβεβαιότητας, ενδεχομένως και εμπλοκής, στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης δημιουργεί η υπόθεση με τις υποκλαπείσες συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ. Η σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης είναι προφανώς ότι στοχεύει στην απομόνωση του Ταμείου».

KONTRA NEWS: «Εγκληματίες Τόμσεν και Βελκουλέσκου»

Η εφημερίδα γράφει ότι « πρακτικές μαφιόζικης συμμορίας εφαρμόζει το ΔΝΤ στην εναγώνια προσπάθειά του να εκβιάσει τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρωπαϊκή Ενωση στη λήψη νέου πακέτου σκληρού μέτρων που θα καταστρέψουν στην κυριολεξία την οικονομία και θα οδηγήσουν σε εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στη σκιά του IMFgate»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με δεδομένο το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί λόγω της διαρροής του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου από το WikiLeaks, οι θεσμοί ετοιμάζονται να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση».

Αξιολόγηση