Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα περωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Φόροι φωτιά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μεγάλες επιβαρύνσεις ακόμα και στα χαμηλά εισοδήματα. Αυξάνεται (στο 10%) η εισφορά αλληλεγγύης. Σφαγή σε όσους εισπράττουν ενοίκια με συντελεστές έως και 40%. Ίδια κλίμακα για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες».

ΕΘΝΟΣ: «Σύγκρουση με πέντε μέτωπα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «μεγάλες διαφωνίες σε πέντε καυτά θέματα του Ασφαλιστικού, του Φορολογικού και των «κόκκινων» δανείων καταγράφονται στις σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ωστόσο υπάρχουν και πεδία σύγκλισης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η μισή Ελλάδα χρωστάει στην εφορία αλλά φέρνουν νέους φόρους!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πάνω από 4,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι επί συνόλου 8,6 εκατ. έχουν οφειλές στην εφορία. Ένας στους πέντε πολίτες έχει ήδη υποστεί κατάσχεση σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις ή ενοίκια. Υποχώρηση της κυβέρνησης στο αίτημα των δανειστών για εκπτώσεις φόρου μόνο για χαμηλόμισθους».

ΕΣΤΙΑ: «Συγκυριαρχία στα νησιά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «είναι περίπου απίστευτο αυτό που συμβαίνει ήδη στο Ανατολικό Αιγαίο. Η Τουρκία κατόρθωσε να πραγματώσει το παλαιό όνειρό της για την επιβολή συγκυριαρχίας στα νησιά μας, που δεν έχει ακόμη αποδεχθεί ότι τα ελευθερώσαμε πρό 100 ετών!».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Φόροι στους πληβείους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους θέλουν να στείλουν τον «λογαριασμό» των μέτρων για το φορολογικό οι δανειστές. Οι θεσμοί πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «κούρεμα» του αφορολόγητου των 9.545 ευρώ με το επιχείρημα ότι οι μισθοί έχουν υποχωρήσει σημαντικά, ενώ αυξάνουν τους φόρους στα εισοδήματα από ενοίκια».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μαχαίρι στο αφορολόγητο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μείωση του αφορολογήτου στα 7.000- 8.000 ευρώ από 9.500 ευρώ σήμερα ζητούν οι δανειστές. Έτσι ένας φορολογικός λογαριασμός συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ –μαζί με τη μονιμοποίηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης- διαχέεται πλέον και στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκιỨ.

KONTRA NEWS: «Η λιτότητα φέρνει τον φασισμό στη Γερμανία»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η επέλαση των νεοναζιστών στις περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία, προκαλεί πολιτικό σεισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη και ανατριχίλα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε όλο τον κόσμο»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Φοροεπιβαρύνσεις για όλους»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «χαμένοι» από τις επικείμενες αλλαγές στη φορολογία θα είναι τελικά όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι, αφού οι νέες παρεμβάσεις στους άμεσους φόρους θίγουν και τα χαμηλά εισοδήματα».