Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Το μήνυμα του πρωθυπουργού
«Σήμερα θυμόμαστε και γιορτάζουμε τους αγώνες των γυναικών που ξεπηδάνε με πείσμα μέσα από τις ρωγμές της ιστορίας», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την Ημέρα της Γυναίκας, μήνυμα στο οποίο επικεντρώνει και στον καθημερινό αγώνα της γυναίκας πρόσφυγα, της μάνας πρόσφυγα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αναφέρει στο μήνυμά του:

«Η μνήμη είναι αρετή και η διατήρησή της χρέος. Σήμερα θυμόμαστε και γιορτάζουμε τους αγώνες των γυναικών που ξεπηδάνε με πείσμα μέσα από τις ρωγμές της ιστορίας. Από την κατοχύρωση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, τις διεκδικήσεις του φεμινιστικού κινήματος για ίση πρόσβαση στην παιδεία, για ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα στην εργασία, ως τον επανακαθορισμό του ρόλου τους εντός της οικογένειας και της κοινωνικής διάστασης του φύλου.

Την ίδια στιγμή, η σημερινή ημέρα, αλλά και η κάθε μέρα δεν μπορεί παρά να είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις γυναίκες, οι οποίες διασχίζουν τα σύνορα ψάχνοντας ειρήνη, παλεύοντας καθημερινά για να ξεφύγουν από πολέμους που γίνονται με όπλα, αλλά και χωρίς αυτά. Στη γυναίκα πρόσφυγα, τη μάνα πρόσφυγα».

Ο πρωθυπουργός ολοκληρώνει το μήνυμα του παραθέτοντας απόσπασμα από το τελευταίο βιβλίο του Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο, με τίτλο "Γυναίκες": «Εκείνες τις φλογερές γυναίκες που απαιτούσαν τα δικαιώματα που αρνιόταν να τους δώσει η κοινωνία, η οποία όμως απαιτούσε τόσα πολλά από αυτές»
Αξιολόγηση