Κλείνουν οι αγρότες επ΄αόριστον τα σύνορα με Τουρκία και Βουλγαρία

Κλείνουν οι αγρότες επ΄αόριστον τα σύνορα με Τουρκία και Βουλγαρία
Σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους, προχωρούν οι αγρότες του Έβρου, ενώ και την Τετάρτη η Ελλάδα θα «κοπεί» στη μέση καθώς οι αγρότες της Θεσσαλίας θα αποκλείσουν τα Τέμπη επί 12ωρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννη Μαργαριτίδη, μετά το σημερινό αποκλεισμό για ένα δίωρο του τελωνείου των Καστανέων, οι αγρότες τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ’ αόριστον κλείσιμο των συνόρων.

Επ’ αόριστον έκλεισε από σήμερα, Τρίτη και ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων αποκλείοντας ουσιαστικά το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ την Τετάρτη θα κλείσει συμβολικά αρχικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου-Ιβαϊλοβγκραντ.

Επίσης τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του νότιου κόμβου του Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) θα εισηγηθεί στην αυριανή σύσκεψη ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Διδυμοτείχου, Βασίλης Καμπρούδης.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η σε 24ωρη βάση διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό φορτηγών που έχουν συγκεντρωθεί στο ελληνικό τμήμα του τελωνείου. Καθώς ο χώρος στάθμευσης παρουσιάζει ήδη πληρότητα αύριο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί προς τις βραδινές ώρες η έξοδος κάποιων εξ αυτών προς την Τουρκία προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Κλειστά τα Τέμπη και την Τετάρτη

Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα παραμείνουν κλειστά τα Τέμπη και την Τετάρτη καθώς οι αγρότες αυξάνουν σταδιακά τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση.
Για την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας, υπάρχει η διάθεση η Κοιλάδα να παραμείνει ανοιχτή προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν προκειμένου να μετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την Τετάρτη.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές εκδηλώσεις ενώ για την Κυριακή έχουν καλέσει εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στην Νίκαια στις 12 το μεσημέρι, για αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και παραπέρα συντονισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ