Η προσφυγή στο ΣτΕ για τα περιφερειακά αεροδρόμια στις 8/1

Η προσφυγή στο ΣτΕ για τα περιφερειακά αεροδρόμια  στις 8/1
Στις 8 Ιανουαρίου εκδικάζεται στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Περιφερειακών Ενοτήτων, Δικηγορικών Συλλόγων καθώς και άλλων φορέων και Συνδικαλιστικών Ενώσεων, κατά της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥΠΑ σημειώνει ότι «η προσφυγή αυτή έγινε όχι για λόγους ιδεοληπτικού κρατισμού, άλλα αφενός μεν για να τιμήσουμε τον όρκο μας σαν υπάλληλοι περί προστασίας του δημόσιου συμφέροντος και αφετέρου σαν Έλληνες πολίτες να εμποδίσουμε τον αφελληνισμό του τουρισμού μας, που εκβιαστικά οι περίφημοι δανειστές απαιτούν».

Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι «προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία για τις καταστροφικές συνέπειες του ξεπουλήματος των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων θα προχωρήσουμε στις παρακάτω δράσεις:

1. Την ημέρα της εκδίκασης στο ΣτΕ (8-1-2016) θα προκηρύξουμε 24ωρη απεργία, σαν ελάχιστο δείγμα αντίδρασης των εργαζομένων στην προωθούμενη εκχώρηση των ελληνικών αεροδρομίων και της εθνικής κυριαρχίας στο γερμανικό κράτος.

2. Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται στο ΣτΕ, για να καταδείξουμε την καθολική αντίδρασή μας και την απόφασή μας να προστατέψουμε την περιουσία και τις υποδομές της χώρας μας.

3. Ζητάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς Φορείς, τα Εργατικά Κέντρα που θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις δυσμενείς συνέπειες του ξεπουλήματος, να οργανώσουν κινητοποιήσεις την ημέρα εκδίκασης (8/1/16) και να παραστούν στο ΣτΕ, ώστε να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα απαιτεί να μπει ένα τέλος στα ξενόφερτα σχέδια υποταγής και άλωσης της εθνικής οικονομίας.

4. Ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΕΣΕΕ να συμπαρασταθούν με κινητοποιήσεις στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων προκειμένου να αποφύγουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλεται.

5. Καλούμε τους συναδέλφους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας στις 8-1-2016, με όποιο τρόπο κρίνουν αυτοί πρόσφορο, προκειμένου να σωθούν όχι μόνο τα αεροδρόμια, αλλά και ολόκληρη η Υ.Π.Α.». «Πραγματικός αγώνας δεν είναι αυτός που γίνεται προς μία εύκολη διαφαινόμενη νίκη αλλά αυτός που την πετυχαίνει έναντι ισχυρότερων αντιπάλων και σε δυσμενές περιβάλλον», καταλήγει η ΟΣΥΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ