Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι σημαντικότερες ειδήσεις από τις οικονομικές και πολίτικες εφημερίδες σήμερα 22/12.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Νέες συμμαχίες στη ΝΔ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Σαμαράς και Αδωνις δίνουν γραμμή για Μητσοτάκη στον β΄γύρο! Ανθρωποι του Κώστα Καραμανλή στήνουν γέφυρες με τον Τζιτζικώστα! Θα συνεχίσει η Ντόρα (η αδελφή του Κυριάκου) να στηρίζει με το ίδιο πάθος Μεϊμαράκη;".

ΕΘΝΟΣ: "Το γαλάζιο πόκερ για τον δεύτερο γύρο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παρασκηνιακές κινήσεις των επιτελείων Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη για να ενισχύσουν την επιρροή τους στο εκλογικό σώμα. Υπέρ Κυριάκου ο Γεωργιάδης, κλειστά χαρτιά κρατά ο Τζιτζικώστας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πού θα κριθεί το γαλάζιο ντέρμπι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η στρατηγική Μεϊμαράκη για να διατηρήσει το προβάδισμα στις κάλπες της 10ης Ιανουαρίου και οι κινήσεις Μητσοτάκη για την εκλογική ανατροπή.Υπέρ της υποψηφιότητας Κυριάκου τάχθηκε ο Αδωνις για να "εκφρασθεί συνολικά η Κεντροδεξιά". Δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά του ο Τζιτζικώστας".

ΕΣΤΙΑ: "Το στοίχημα της Κεντροδεξιάς"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι εκατοντάδες ψηφοφόροι και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, που συμμετείχαν στην διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, έκλεισαν ουσιαστικά τον δρόμο της διασπάσεως του κόμματος".

Η ΑΥΓΗ: "Venceremos"!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Podemos, ο αδιαμφησβήτητος νικητής της αναμέτρησης, δήλωσε έτοιμο για μια μεγάλη κυβέρνηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, που θα δώσει μάχη κατά της λιτότητας και θα υπερασπιστεί τις κοινωνικές κατακτήσεις και τη Δημοκρατία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Οι πολλές αποχρώσεις της... Κεντροδεξιάς"

Σύμφωνα με την εφημερίδα ενώ τα τελικά αποτελέσματα της προεδρικής αναμέτρησης στη Ν.Δ. δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου αγωνίζονται ήδη να αποδείξουν ποιος εκφράζει την αυθεντική κεντροδεξιά. Οι υποστηρικτές του Ευάγγ. Μεϊμαράκη κατηγορούν τον Κυρ. Μητσοτάκη για ¨νεοφιλελευθερισμό". Ο τελευταίος προτάσσει το δίλημμα "στασιμότητα ή ανανένωση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εντολή για ισχυρή αντιπολίτευση"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι κ. Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης επαναχαράσσουν τη στρατηγική τους εν όψει του δεύτερου γύρου, όπου η "μάχη" θα κριθεί από το εύρος της συμμετοχής, αλλά και από τις φανερές και υπόγειες συμμαχίες που θα οικοδομηθούν".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κλιμάκωση της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην επέμβαση στη Μέση Ανατολή"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην ενεργοποίηση της απόφασής του, στις 24 Νοέμβρη, προχωράει το ΝΑΤΟ, για ενίσχυση της ασφάλειας της Τουρκίας με περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στη μεγαλύτερη εμπλοκή της λυκοσυμμαχίας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή".

ΤΑ ΝΕΑ: "Γιατί ο Τσίπρας δεν θέλει το ΔΝΤ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλιμακώνει η κυβέρνηση, με δηλώσεις Τσίπρα στους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", τον ανένδοτο κατά της συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο Μνημόνιο με το βλέμμα στην επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης και στη "μητέρα όλων των μαχών", το Ασφαλιστικό.

Kontranews: "Ελεύθερες οι αναλήψεις στις τράπεζες από τον Μάρτιο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρελθόν θα είναι τον Μάρτιο τα capital controls στις ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε βαρυσήμαντη συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δύο μήνες-φωτιά"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα "καυτά" μέτωπα της πρώτης αξιολόγησης, με πρώτο το Ασφαλιστικό. Το Μέγαρο Μαξίμου θέτει τώρα ως στόχο να ψηφισθούν οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου και εντός του Φεβρουαρίου να λυθεί το θέμα των "κόκκινων" δανείων και το φορολογικό των αγροτών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι τράπεζες βάζουν μπροστάσ το νέο κύκλο αναδιάρθρωσης"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πώληση της Finansbank εγκαινιάζει τον δεύτερο και τελευταίο κύκλο αναδιάρθρωσης των τραπεζικών ομίλων και αποτελεί την πιο θεαματική κίνηση αποεπένδυσης του κλάδου".