Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Δείτε τα πρωτοσέλιδα και τα νέα από τις πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες σήμερα Παρασκευή 11/12.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πάει για νέο κόμμα ο Σαμαράς"

Η εφημερίδα γράφει ότι "την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή συνεχίζει να μεθοδεύει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χθες ακόμη μία φορά άφησε να διαφανεί ότι δεν σκοπεύει να βγει στη "σύνταξη" και ψάχνει τρόπο για να πάρει την εκδίκησή του!".

ΕΘΝΟΣ: "Τα 4 κλειδιά για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποσυνδέονται οι επιδόσεις του Λυκείου από τις εξετάσεις. Σε 33% από 24% η συνεισφορά του μαθήματος αυξημένης βαρύτητας. Ποιες σχολές επηρεάζει η βαθμολογία στο μάθημα-μπαλαντέρ. Ο νέος αλγόριθμος για τον υπολογισμό των μορίων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέος τρόπος υπολογισμού των μορίων για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ"

"Κόβουν στην... ψύχρα το επίδομα θέρμανσης!" Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλαγές προσαρμοσμένες στο νέο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων που εγκαινιάζεται από τη φετινή χρονιά". "Χάνουν το βοήθημα περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά που το είχαν πάρει τον περσινό χειμώνα".

ΕΣΤΙΑ: "Συνεχείς αυξήσεις τιμών στην αγορά"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πληθωρισμός στην χώρα μας αποκλιμακώνεται διαρκώς τους τελευταίους 33 μήνες, αλλά οι τιμές πολλών αγαθών, κατά ένα φαινομενικά περίεργο τρόπο, αυξάνονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η ΕΛΣΑΤ, τον Νοέμβριο του 2015 ο πληθωρισμός μειώθηκε εκ νέου, κατά 0,7%".

Η ΑΥΓΗ: "Μείωση χρέους κατά 52,5%", "Κόκκινη γραμμή"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους κατά 52,5% επεξεργάστηκε ο ESM σύμφωνα με εννεασέλιδο έγγραφο το οποίο διανεμήθηκε σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν και αποκάλυψε χθες η "Wall Street Journal". "Η κυβέρνηση και διά του Αλέξη Τσίπρα έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει στους θεσμούς για μείωση συντάξεων καθώς εκτιμά ότι τα ισοδύναμα που προτείνει με μικρές αυξήσεις των εισφορών καλύπτουν με λογικό τρόπο το ζήτημα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τυράκι το χρέος, φάκα η αξιολόγηση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αποκάλυψη των προτάσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έφερε στην επιφάνεια τον παρασκηνιακά πόλεμο με τους δανειστές, οι οποίοι απαιτούν να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση που ξεκινά τον Ιανουάριο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Χωρίς σχέδιο για τους μετανάστες"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "όλο και περισσότεροι συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία φιλοξενίας και διαχείρισής τους. Πολλοί από εκείνους που επέστρεψαν από την Ειδομένη προχθές, περίπου 2.500, εγκατέλειψαν το Ελληνικό και το Τάε Κβον Ντο προς άγνωση κατεύθυνση, προφανώς αναζητώντας άλλους τρόπους διαφυγής".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με "σημαδεμένα χαρτιά" οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "όσο προχωράνε οι διαπραγματεύσεις, τόσο επιβεβαιώνεται ότι αυτές γίνονται για το πόσο περισσότερα θα χάσουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τόσο κοντά, τόσο μακριά..."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γύρο επαφών με τους βουλευτές του άρχισε ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή, ενώ δυσκολεύουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε βασικά ζητήματα". Kontranews: "5.260 υπάλληλοι του Δημοσίου έβγαλαν έξω 1.500.000.000!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο διεφθαρμένο διαβρωμένο και τελειωμένο κράτος, που είχε στήσει το πελατειακό πολιτικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν υπήρχαν κανόνες, νόμοι, όριο και φραγμοί".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοικτά μέτωπα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ούτε και χθες κατάφερε η κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές. Τα "μέτωπα" είναι ακόμη αρκετά, αλλά εκφράζεται αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση σήμερα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με δύο ταχύτητες η διαπραγμάτευση κόκκινων δανείων"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα κόκκινα δάνεια επικεντρώθηκε αργά χθες το βράδυ η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν νέο... χαρτί στο τραπέζι".