Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Τα νέα και οι σημαντικότερες ειδήσεις από τις οικονομικές και πολίτικες εφημερίδες σήμερα 9/12 .

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φως στη συνωμοσία κατά Καραμανλή"

Η εφημερίδα γράφει ότι "το πλήρες κείμενο του πορίσματος-φωτιά του ανακριτή Δημήτρη Φούκα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου "Πυθία Ι" το οποίο αφορούσε-μεταξύ άλλων- τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή παρουσιάζει η "δημοκρατία".

ΕΘΝΟΣ: "Σχέδιο έξωσης του ΔΝΤ με νέες συμμαχίες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τροχιά ανοιχτής σύγκρουσης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οδηγείται το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα και ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται εκ νέου σε κρίσιμο σημείο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τυφλή σύγκρουση για τα ...μάτια του ΔΝΤ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες απειλές για Grexit εκτόξευσε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, με τις οποίες υπαινισσόταν ότι το ΔΝΤ ή θα πρέπει να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του ή θα πρέπει να μη συμμετέχει στο Μνημόνιο".

ΕΣΤΙΑ: "Σχέδιο αλώσεως της Διοικήσεως"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "από την πρώτη στιγμή της ανόδου της στην εξουσία τον περασμένο Ιανουάριο, η συγκυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδωσε δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την αξιοκρατία στο Δημόσιο, με διορισμούς από τον στενό πυρήνα των δυο κομμάτων σε θέσεις -κλειδιά".

Η ΑΥΓΗ: "Προβοκάτσια Σόιμπλε"

Σύμφωνα με την εφημερίδα υπήρξε "επανεμφάνιση Σόιμπλε στον γνώριμο υπονομευτικό ρόλο για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, τη νέα αριστερή διακυβέρνηση και εν τέλει τη συνοχή της Ευρωζώνης. Σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός (7 Δεκεμβρίου, ΕΡΤ) στις "παράλογες" θέσεις που προβάλλει το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση, ο Β. Σόιμπλε προχώρησε σε ολομέτωπη επίθεση προς την ελληνική κυβέρνηση ισχυριζόμενος- μόνο αυτός σε όλη την Ευρώπη- ότι η πορεία υλοποίησης του προγράμματος βρίσκεται εκτός κάθε χρονικής προθεσμίας, καθώς επίσης ότι η κυβέρνηση το θέμα υπό αμφισβήτηση επί της αρχής για εσωτερικούς πολικούς λόγους, επειδή διαθέτει "ισχνή πλειοψηφία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τι κρύβει η στάμνα του Σόιμπλε"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Μαξίμου διαμηνύει ότι θέλει την απομάκρυνση του ΔΝΤ, ενώ ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι αυτό δεν συμφέρει την Ελλάδα και απείλησε ως συνήθως την Αθήνα χρησιμοποιώντας τη γερμανική παροιμία "η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει τόσο συχνά στο πηγάδι, γιατί θα σπάσει".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέα ένταση με Βερολίνο και ΔΝΤ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συγκρουσιακό κλίμα διαμορφώνεται στις σχέσεις της κυβέρνησης με το Βερολίνο και το ΔΝΤ ενόψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης για θέματα ακανθώδη, όπως το ασφαλιστικό και οι εργασιακές σχέσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εξαπατά το λαό την ώρα που τον τσακίζει...και ενώ στηρίζει με κάθε μέσο το κεφάλαιο"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδίδεται σε ρεσιτάλ πολιτικής εξαπάτησης, προσπαθώντας να εμφανίσει το μαύρο ως άσπρο, να πείσει ότι διαπραγματεύεται για λογαριασμό του λαού".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πόλεμος λέξεων για το ΔΝΤ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοιχτή ελληνογερμανική κόντρα ξέσπασε χθες, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση έχει μπροστά της το δυσκολότερο κομμάτων του προγράμματος: η φωτιά άναψε όταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις προχθεσινές δηλώσεις του σχετικά με την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα και η κυβέρνηση σήκωσε το γάντι".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα κινδύνου από μετοχές και ομόλογα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταιγίδα" χτύπησε χθες το Χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα οι μετοχές να καταγράψουν σημαντικές απώλειες, ενώ τα spreads εκτοξεύθηκαν ξεπερνώντας το 9%".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συγκρουσιακό κλίμα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στον αστερισμό των τριβών και της ελεγχόμενης έντασης, επανέρχονται οι σχέσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο και το Βερολίνο, κι ενώ η Αθήνα πρέπει έως το τέλος της εβδομάδας να συμφωνήσει για τα 13 προαπαιτούμενα, προκειμένου να εγκριθεί η υποδόση του 1 δισ. στις 18/12".